-12%

Stauning Dirty Bastard | Mezcal & Stout Finish

599,00 DKK 679,00 DKK (spar 80,00 DKK)

Stauning Dirty Bastard | Mezcal & Stout Finish

Dirty Bastard er endnu et udtryk af vores streben efter at bryde normerne i whiskyens verden. Denne udgave af Bastard whiskyen bryder med det konventionelle og udforsker igen ukendt territorie.

Dirty Bastard gennemgår modning i hele tre forskellige fade. Først i nye amerikanske egetræsfade, dernæst i Mexicanske mezcal-fade, en forvandlingsproces der efterlader os med den velkendte Stauning Bastard whisky. Men det stopper ikke her. Bastard rejser herefter ind i øl-fadenes verden med en afslutning på Mexican Hot Chocolate Stout-fade fra det anerkendte, danske bryggeri, To Øl. Denne sammensmeltning resulterer i et uklart og "beskidt" udseende – hvilket har inspireret til navnet. Men bare rolig. Det hele falder til ro og efterlader en smuk, klar og uimodståelig whisky.

Det er almindeligt at lagre øl på whiskyfade, men det er sjældent at whisky lagres i øl-fade. Vores tvivl blev dog hurtigt gjort til skamme, da vi smagte på resultatet af at lagre vores whisky på de aromatiske fade fra To Øl. Den kraftige og smagfulde stout kastede stjernestøv over Bastard og løftede den til nye højder. En whisky, der uden tvivl vil forføre selv den mest kræsne whiskyentusiast.

Værd at vide:

  • Dirty Bastard er en videreudvikling af Stauning Bastard, som er nr. 2 i Stauning’s Research Series. Dirty Bastard kan anses som den 4. i serien, dog regnes den ikke for at forblive fast i sortimentet. 
  • Rug og byg fra to lokale gårde. Al korn er gulvmaltet og ovntørret på destilleriet. Sammensætning varierer en smule fra parti til parti, men overordnet er tendensen 60% maltet rug og 40% maltet byg.
  • Dobbelt destilleret i små pot stills opvarmet med direkte ild.
  • Illustrationen på flasken forestiller den hårløse Mexicanske hund Xoloitzcuintle (Xolo) samt et udvalg af smagsnoter og komponenter fra ølbrygning og fremstilling

Smagsnoter

Noter af korn, kanel, kakao og tobak i duften. I smagen mørk chokolade, vanilje, ristede nødder, chili, mørkt øl, humle og ristet malt.

Region : Danmark - Vestjylland - Stauning

Alder : 4 - 5 år

Fade : Lagret på destilleriet i 3-4 år i nye amerikanske egetræsfade. Anden lagring i Mexicanske mezcal-fade i 6-12 måneder. Tredje lagring i Mexican Hot Chocolate Imperial Stout-fade fra

To Øl i 6-12 måneder.

Antal : 2938 flasker produceret i alt

1 flaske indeholder 70 cl. - 53,4% alkohol

 

 

 

 

Anbefalet
Andre købte også
Tilbehør

Køge Vinkompagni

Vestergade 20H, 4600 Køge

tlf: 53 87 02 25, mail@koegevinkompagni.dk

koegevinkompagni.dk