Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Sorter resultater:

Gonzalez Byass Pedro Ximenez NECTAR

 Verdensklasse fed og lækker Sherry. Ligner motorolie!
 BEDSTE KØB i EB

Nødder, kaffe, brændte frugter og julekrydderier pakket ind i en yderst elegant PX. Flot og lang eftersmag, skal bare nydes..
Lagret på amerikansk eg i ca. 9 år, hvor man har fulgt solera og criadera systemet. Tydelig aroma af rosiner, tørrede figner og dadler. Smagen har en lang og livlig finish.
Server den lækre sherry som aperitif, kraftige mørke desserter "figner/blomme" eller til en tung nøddekage, vanille is samt risalamande.

Gonzalez Byass er et familiefirma grundlagt i Jerez i 1835 og internationalt berømt som producent af sherry og brandy fra Jerez. I 175 år har firmaet været stolt af kvaliteten og varianterne i deres portefølje.

Gonzalez Byass Sherry:

Gonzalez Byass er en gammel vin familie. Helt tilbage i 1835 gik en ung mand ved navn Manuel María González Ángel (grundlæggeren af Gonzalez Byass) lange ture gennem det gamle centrum af bydelen Jerez i selskab med sin onkel José Angel y Vargas. Det var de dage, hvor man stadig kunne høre hestehove langs gaderne. Manuels "Tio Pepe" - Onkel Joe - var hans største tilhænger, da han startede med den fascinerende produktion af sherry, og det var allerede omkring dette tidspunkt, at José Angel - Tio Pepe – begyndte personligt at udvælge fade i et forsøg på at finde den perfekte vin. Mange år senere døbte Manuel María denne solera "Solera del Tio Pepe" - Uncle Joes Solera - en inskription, der stadig kan læses på en af tønderne i vinkælderen. Således begyndte legenden om den mest berømte Fino sherry i verden.

Kort efter, opmuntret af en kontinuerlig stigning i eksporten, startede Manuel María sin karriere i vinbranchen ved at eksportere et antal fade til United Kingdom. Som hans virksomhed blev mere og mere vellykket, blev han kendt som "Don" Manuel María González. Han besluttede at gå ind i et partnerskab med hans agent i England, Robert Blake Byass. I et brev til Byass i 1836, nævnte Robert, at han ville sælge en usædvanlig bleg hvidvin, han havde fremstillet. González Byass blev kendt ikke kun for denne verdensberømte vin, men også for "Brandy de Jerez" såsom ”Lepanto”, der først blev solgt i 1850'erne.

I 1863 blev det gamle selskab omdøbt til González Byass. I 1988 gik familien Byass på pension og stoppede med at være en del af virksomheden, og lige siden har vingården tilhørt direkte efterkommere af Manuel María González. I dag er det stadig en familieejet vingård, i øjeblikket i hænderne på den femte generation af González familien. Et fælles træk for alle

Et kolli indeholder 6 flasker - 75 cl. 15 % Alkohol.

139,00 DKK 169,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Manzanilla - Charito - Hildago Charito - Spanien

I duften bombarderes man med friske indslag af champignons, havsalt, friske mandler og grøn olivenfrugt, mens smagen er rensende og knastør med stor friskhed, suveræn intensitet og saliggørende renhed.

Denne friske Manzanilla, fremstillet af 100% Palomino-druer fra vinmarker omkring Sanlúcar de Barrameda.

Det siges, at markernes nærhed til havet giver Manzanillaerne en særlig salt karakter. Det kunne dog også tænkes, at gærstammerne i fadenes flor-lag påvirker vinen i denne retning.

I det lidt køligere og fugtigere Sanlúcar de Barrameda bliver florlaget tykkere, end man ser det i Finoerne. Ét er sikkert – disse vine har en suveræn mineralitet fra den kalkrige jordbund (Albariza).

Det er rystende god vin til en meget beskeden pris – et faktum der er direkte afledt af den krise, som sherry-producenterne nu gennem en hel del år har befundet sig i. Serveret afkølet (men ikke køleskabskold!) er denne Manzanilla ideel som aperitif, men man har også en fantastisk alsidig madledsager i denne vin.

Tapas er vinens naturlige hjemmebane, men den egner sig fortrinligt til Østers, sushi, sashimi, røget laks, hårde oste, Gazpacho og et væld af fiske- og kødretter. Vinens relativt høje alkoholindhold (15%) skærer godt gennem fedme i en ret og den friske syre virker rensende ift. maden.

Nydes så ung som muligt. Fino-typerne forbedres ikke af flaskelagring.

1 kasse indeholder 6 flasker af 75 cl. - 15% alkohol.

99,00 DKK

Medium Dry - Sherry - Hildago - Spanien

Dette er aromatisk, strågylden solera-lagret sherry, fremstillet på palomino fino.

Duft og smag har koncentrerede og syrefaste elementer af nødder, oliven og mandler og en anelse røg. Smagen er halvtør med let fylde og en lang, nuanceret finish, der er helt uhørt for en vin i denne prisklasse.

Hidalgo Medium Dry Sherry er særdeles velegnet til skildpaddesuppe, kan man læse, hvis man skulle komme for skade at slå op i ældre opslagsværker. Og det er jo meget vel, men nok heller ikke særlig nyttig information for nutidens mad- og vin-nydere, idet skilpaddesæsonen bliver kortere og kortere for hvert år, der går!

Kategorien hed før Amontillado, men da denne stil nu kun gælder de knastørre udgaver, så hedder udgaven med lidt sødme som denne nu Medium Dry. Vinen er dog den samme som altid, lavet og lagret på samme måde.

Som navnet antyder, er denne sherry i halvtørre ende af spektret,hvor den tørre grundvin bliver sødet en anelse for at runde vinen af. Amontilladoerne begynder egentlig livet som en Fino, men når vinen forstærkes til 17% alkohol, uddør flor-laget og Amontilladoen udvikler grundet den deraf følgende luftpåvirkning de let nøddeagtige oxidations-aromaer, som er typisk for denne kategori af sherryer.

Prøv vinen let afkølet ved 11-13° som kvalificeret ledsager til salt-mandler, til en traditionel kødbouillon med kød- og melboller (som nok er gammeldags, men som stadig holder!), til en røget makrel, en saftig rillette, sylte eller pâté og slutteligt naturligvis til glasset i utide.

1 kasse indeholder 6 flasker af 75 cl. - 17% alkohol.

99,00 DKK

Morenita Cream - Hildago Sherry - Spanien

Morenita Cream er et sammenstik af Olorosso & Pedro Ximénez i forholdet 80/20, som har været en tur igennem soleraen. Blandingen af de to vintyper har givet en sød men ikke sliksød eller tung hedvin, der er fremragende sammen med desserter, hvor andre søde vine ellers har det svært.

1 kasse indeholder 6 flasker af 75 cl. - 17% alkohol.

99,00 DKK

Santa Ana - Pedro Ximénez - Hidalgo - Sherry - Spanien

98 point Robert Parker - "Ekstrem Vin"

Duften er et orgie i tørrede frugter, især svesker og figner, som passes op af tætte noter af uraffineretmoscovadosukker, der med sit næsten florale udtryk giver vinen dybde og sammen med den flygtige syre er en livgiver tilføjende stor kompleksitet. Smagen sprænger med sin voldsomme intensitet alle skalaer med en eftersmag, der kan nydes flere minutter efter eliksiren har forladt mundhulen. Sødmen er naturligvis stor men på forunderlig vis fremstår denne sherry stadig balanceret.odegas Emilio Hidalgo betragter Santa Ana Pedro Ximénez 1861 vin som familiens relikvie, hvilket er en undervurdering – dette er en af vinverdenens relikvier. Soleraen er, som navnet også antyder, fra 1861 med en yderst beskeden produktion, idet der hvert år kun tappes maksimalt 150 flasker fra den diminutive solera for at holde det tårnhøje aldersgennemsnit i hævd.

Grundstoffet er ældgamle PX-vinstokke, der yder meget beskedne udbytter i topkvalitet, men hemmeligheden bag vinens fremtoning skal findes i den lange lagringsproces snarere end i nogen anden enkeltfaktor. Vinen toner sig frem med en dyb, mørk, dyster farve med enorm viskositet.

Dette er udødelig vin. Den vil kunne holde længere end enhver der køber den - selv efter den er åbnet!

1 kasse indeholder 6 flasker af 75 cl. -  15% alkohol.

2.995,00 DKK

Ximénez - Spinola - Exceptionel - Spanien 2019

Viner er er lproduceret på 100% Pedro Ximenez. Mosten lægges på fade, hvor den gennemgår en fuldstændig alkoholisk gæring. Efterfølgende forbliver vinen på fade, hvor den lagrer med bærmen, mens der udføres battonage. Til sidst filtreres vinen og aftappes på flaske.

Velegnet til skaldyr, fede fisk, ost og tapas

Ximenez-Spinola vineriet blev grundlagt i 1729 af Phelipe Zarzana Spinola, og det blev lige fra begyndelsen dedikeret til udelukkende at producere Pedro Ximenez. På daværende tidspunkt tappede vingården vinen under navnet Zarzana Spinola, men da dette navn var noget af en udfordring, for ikke at sige en umulighed at udtale på engelsk, krævede en stor engelsk kunde, at man ændrede dette til Ximenez-Spinola, hvilket man efterfølgende har gjort.
I dag laves der stadig udelukkende vine på Pedro Ximenez, og selv om man stadig er yderst traditionel i sin vinificering, forsøger man dog at eksperimentere med druetypen, så man ikke kun laver sherry. Et eksempel er Late Harvest’en, som er den eneste af sin slags i distriktet.

1 kasse indeholder 6 flasker af 75 cl. - 12,5% alkohol.

219,00 DKK

Williams Humbert - Don Guido - Pedro Ximenez - 20 års - Solera Especial - 0,5 cl. - Sherry - Spanien

Williams Humbert Don Guido Pedro Ximenez 20 års Solera Especial er virkelig en drøm. Tykt flydende rosiner med et strejf af kaffe og mørk chocolade. Det er ikke noget man drikker meget af, så en ½ fl. er nok til 10 - 12 personer, til desserten.

1 flaske indeholder 50 cl. - 18% alkohol.

279,00 DKK

Del Duque Amontillado 30 år - Gonzalez Byass Sherry

Amontillado har fået 94 Point af Robert Parker. Den er produceret på Palomini druen efter Solera metoden og lagret i mindst 30 år. Farven er flot mørk gylden lige som mørk rav, og sherryen har en meget kraftig duft af gammelt træ, kandiserede frugter og valnødder. Den er tør og livlig i ganen med en meget lang, aromatisk og godt struktureret finish. En meget koncentreret og kompleks Sherry, der passer perfekt sammen med parmesan og andre modne oste. Anbefales at servere ved rumtemperatur.

Gonzalez Byass Sherry:

Gonzalez Byass er en gammel vin familie. Helt tilbage i 1835 gik en ung mand ved navn Manuel María González Ángel (grundlæggeren af Gonzalez Byass) lange ture gennem det gamle centrum af bydelen Jerez i selskab med sin onkel José Angel y Vargas. Det var de dage, hvor man stadig kunne høre hestehove langs gaderne. Manuels "Tio Pepe" - Onkel Joe - var hans største tilhænger, da han startede med den fascinerende produktion af sherry, og det var allerede omkring dette tidspunkt, at José Angel - Tio Pepe – begyndte personligt at udvælge fade i et forsøg på at finde den perfekte vin. Mange år senere døbte Manuel María denne solera "Solera del Tio Pepe" - Uncle Joes Solera - en inskription, der stadig kan læses på en af tønderne i vinkælderen. Således begyndte legenden om den mest berømte Fino sherry i verden.

Kort efter, opmuntret af en kontinuerlig stigning i eksporten, startede Manuel María sin karriere i vinbranchen ved at eksportere et antal fade til United Kingdom. Som hans virksomhed blev mere og mere vellykket, blev han kendt som "Don" Manuel María González. Han besluttede at gå ind i et partnerskab med hans agent i England, Robert Blake Byass. I et brev til Byass i 1836, nævnte Robert, at han ville sælge en usædvanlig bleg hvidvin, han havde fremstillet. González Byass blev kendt ikke kun for denne verdensberømte vin, men også for "Brandy de Jerez" såsom ”Lepanto”, der først blev solgt i 1850'erne.

I 1863 blev det gamle selskab omdøbt til González Byass. I 1988 gik familien Byass på pension og stoppede med at være en del af virksomheden, og lige siden har vingården tilhørt direkte efterkommere af Manuel María González. I dag er det stadig en familieejet vingård, i øjeblikket i hænderne på den femte generation af González familien. Et fælles træk for alle familiemedlemmerne er deres passion for vinens verden, deres store kærlighed til naturen, og deres stærke følelser omkring miljøet. 

Hans søn Manuel María González Gordon, ”Marquess of Bonanza”, var forfatter til den vigtigste bog, der er skrevet om Sherry, "Jerez, Xerez, Scheris". Næsten 80 år efter bogen første gang blev offentliggjort, er den stadig kendt verden over som Sherry "biblen". González familiens passion for vin har ført dem til ikke blot at sprede Sherry kulturen over hele verden, men også til at blive en ægte "familie" af vingårde, der trofast repræsenterer mangfoldigheden i Spaniens vinfremstilling. For mere end 30 år siden, begyndte González Byass at indarbejde vingårde fra de ikoniske vinfremstillingsregioner i Spanien, såsom Bodegas Beronia, i Ollauri, La Rioja, Cavas Vilarnau, i Sant Sadurni d'Anoia, Barcelona - Finca Constancia, i Otero, Toledo - Finca Moncloa, i Arcos de la Frontera, Cádiz - og Viñas del Vero, i Barbastro, i Somontano regionen. 

En kasse indeholder 6 flasker 37,5 cl. 21,5 % Alkohol.

 

 

195,00 DKK 249,00 DKK (spar 54,00 DKK)

Matusalem Sweet Oloroso 30 års - Gonzalez Byass Sherry

Matusalem har fået 93 Point af Robert Parker. Den bliver normalt solgt som en Oloroso Dulce, men denne kategori er ikke mere at betragte som en appellation og er teknisk set en Cream. Den er produceret på 75 % Palomino og 25 % Pedro Ximenez druer og har en flot, intens mahogni farve. Dybe aromaer af tørrede frugter, dadler, rosiner, krydderier og gammelt træ. 

Smagen er meget sød med en Oloroso karakter, der slås med ikke at blive domineret af de typiske dufte af Pedro Ximenez, tørrede figner og kaffe samt meget lidt syre og meget fyldig. Den føles glat og sød i munden med en lang fløjlsagtig finish. En elegant, kompleks og koncentreret Sherry, der anbefales sammen med bløde kage, oste og desserter.

Gonzalez Byass Sherry:

Gonzalez Byass er en gammel vin familie. Helt tilbage i 1835 gik en ung mand ved navn Manuel María González Ángel (grundlæggeren af Gonzalez Byass) lange ture gennem det gamle centrum af bydelen Jerez i selskab med sin onkel José Angel y Vargas. Det var de dage, hvor man stadig kunne høre hestehove langs gaderne. Manuels "Tio Pepe" - Onkel Joe - var hans største tilhænger, da han startede med den fascinerende produktion af sherry, og det var allerede omkring dette tidspunkt, at José Angel - Tio Pepe – begyndte personligt at udvælge fade i et forsøg på at finde den perfekte vin. Mange år senere døbte Manuel María denne solera "Solera del Tio Pepe" - Uncle Joes Solera - en inskription, der stadig kan læses på en af tønderne i vinkælderen. Således begyndte legenden om den mest berømte Fino sherry i verden.

Kort efter, opmuntret af en kontinuerlig stigning i eksporten, startede Manuel María sin karriere i vinbranchen ved at eksportere et antal fade til United Kingdom. Som hans virksomhed blev mere og mere vellykket, blev han kendt som "Don" Manuel María González. Han besluttede at gå ind i et partnerskab med hans agent i England, Robert Blake Byass. I et brev til Byass i 1836, nævnte Robert, at han ville sælge en usædvanlig bleg hvidvin, han havde fremstillet. González Byass blev kendt ikke kun for denne verdensberømte vin, men også for "Brandy de Jerez" såsom ”Lepanto”, der først blev solgt i 1850'erne.

I 1863 blev det gamle selskab omdøbt til González Byass. I 1988 gik familien Byass på pension og stoppede med at være en del af virksomheden, og lige siden har vingården tilhørt direkte efterkommere af Manuel María González. I dag er det stadig en familieejet vingård, i øjeblikket i hænderne på den femte generation af González familien. Et fælles træk for alle familiemedlemmerne er deres passion for vinens verden, deres store kærlighed til naturen, og deres stærke følelser omkring miljøet.

Hans søn Manuel María González Gordon, ”Marquess of Bonanza”, var forfatter til den vigtigste bog, der er skrevet om Sherry, "Jerez, Xerez, Scheris". Næsten 80 år efter bogen første gang blev offentliggjort, er den stadig kendt verden over som Sherry "biblen". González familiens passion for vin har ført dem til ikke blot at sprede Sherry kulturen over hele verden, men også til at blive en ægte "familie" af vingårde, der trofast repræsenterer mangfoldigheden i Spaniens vinfremstilling. For mere end 30 år siden, begyndte González Byass at indarbejde vingårde fra de ikoniske vinfremstillingsregioner i Spanien, såsom Bodegas Beronia, i Ollauri, La Rioja, Cavas Vilarnau, i Sant Sadurni d'Anoia, Barcelona - Finca Constancia, i Otero, Toledo - Finca Moncloa, i Arcos de la Frontera, Cádiz - og Viñas del Vero, i Barbastro, i Somontano regionen.

En kasse indeholder 6 flasker 37,5 cl. 21,5% Alkohol.
 

 



195,00 DKK 249,00 DKK (spar 54,00 DKK)

NOE Pedro Ximenez 30 års - Gonzalez Byass Sherry

Noe Pedro Ximenez har fået 91 Point af Robert Parker. Den er udelukkende produceret på Pedro Ximenez druer og efter Solera metoden. Noe har en endelig lagringsalder på mere end 30 år. Sukkerindholdet er mere end 400 gram pr. liter , og den har en anderledes karakter og profil, mere som en vin sammenlignet med andre PX’er.

Sherryen har en flot dyb, tyk ibenholt farve og varme aromaer af rosiner med noter af urter, balsamico, ristede kaffebønner og krydderier blandet med træ og tjære. Smagen er meget intens, blød, rund og med en pragtfuld sødme. En perfekt dessertvin til at drikke på egen hånd eller sammen desserter som fx. vanilleis eller sammen med mørk chokolade. Sherryen bør drikkes i årene 2013-2019.

Gonzalez Byass Sherry:

Gonzalez Byass er en gammel vin familie. Helt tilbage i 1835 gik en ung mand ved navn Manuel María González Ángel (grundlæggeren af Gonzalez Byass) lange ture gennem det gamle centrum af bydelen Jerez i selskab med sin onkel José Angel y Vargas. Det var de dage, hvor man stadig kunne høre hestehove langs gaderne. Manuels "Tio Pepe" - Onkel Joe - var hans største tilhænger, da han startede med den fascinerende produktion af sherry, og det var allerede omkring dette tidspunkt, at José Angel - Tio Pepe – begyndte personligt at udvælge fade i et forsøg på at finde den perfekte vin. Mange år senere døbte Manuel María denne solera "Solera del Tio Pepe" - Uncle Joes Solera - en inskription, der stadig kan læses på en af tønderne i vinkælderen. Således begyndte legenden om den mest berømte Fino sherry i verden.

Kort efter, opmuntret af en kontinuerlig stigning i eksporten, startede Manuel María sin karriere i vinbranchen ved at eksportere et antal fade til United Kingdom. Som hans virksomhed blev mere og mere vellykket, blev han kendt som "Don" Manuel María González. Han besluttede at gå ind i et partnerskab med hans agent i England, Robert Blake Byass. I et brev til Byass i 1836, nævnte Robert, at han ville sælge en usædvanlig bleg hvidvin, han havde fremstillet. González Byass blev kendt ikke kun for denne verdensberømte vin, men også for "Brandy de Jerez" såsom ”Lepanto”, der først blev solgt i 1850'erne.

I 1863 blev det gamle selskab omdøbt til González Byass. I 1988 gik familien Byass på pension og stoppede med at være en del af virksomheden, og lige siden har vingården tilhørt direkte efterkommere af Manuel María González. I dag er det stadig en familieejet vingård, i øjeblikket i hænderne på den femte generation af González familien. Et fælles træk for alle familiemedlemmerne er deres passion for vinens verden, deres store kærlighed til naturen, og deres stærke følelser omkring miljøet.

Hans søn Manuel María González Gordon, ”Marquess of Bonanza”, var forfatter til den vigtigste bog, der er skrevet om Sherry, "Jerez, Xerez, Scheris". Næsten 80 år efter bogen første gang blev offentliggjort, er den stadig kendt verden over som Sherry "biblen". González familiens passion for vin har ført dem til ikke blot at sprede Sherry kulturen over hele verden, men også til at blive en ægte "familie" af vingårde, der trofast repræsenterer mangfoldigheden i Spaniens vinfremstilling. For mere end 30 år siden, begyndte González Byass at indarbejde vingårde fra de ikoniske vinfremstillingsregioner i Spanien, såsom Bodegas Beronia, i Ollauri, La Rioja, Cavas Vilarnau, i Sant Sadurni d'Anoia, Barcelona - Finca Constancia, i Otero, Toledo - Finca Moncloa, i Arcos de la Frontera, Cádiz - og Viñas del Vero, i Barbastro, i Somontano regionen.

 

En kasse indeholder 6 flasker 37,5 cl. 15,5 % Alkohol.

 

 

195,00 DKK 249,00 DKK (spar 54,00 DKK)

Sorter resultater:

Vi anbefaler