Likørhaven - Porse - Snaps - Dansk

139,00 DKK

Likørhaven - Porse - Snaps - Dansk

Likørhaven’s Porse snaps laves primært af porse blade høstet af flere omgange hen over sommeren ved søerne omkring Silkeborg, ved høsten sker det at der stadig kan side porse rakler på de tynde grene øverst på buskene, den smugle rakler der kommer med giver også smag til snapsen og bliver derfor ikke sorteret fra.
Efter porsen er høstet rystes og skyldes den for at fjerne insekter og lignende inden bladende blandes sammen med hvede spritten, snapsen trækker ikke i mere end 2-4 uger da bladende afgiver meget smag og farve relativt hurtigt.
Når den rigtige smag rammes filtreres blade og rakler fra og snapsen stilles til klaring, klaringen er nødvendig for at pollen og andre små partikler der skulle være tilbage i den færdige snaps kan nå at bundfæle sig inde tapning.

Efter snapsen er flasket er den klar til at blive nydt, velbekomme

Porsen i Likørhavens snaps plukkes udelukkende fra et sumpområde ved Silkeborg søerne, jeg høster kun porse i områder hvor der er rigeligt og lige i dette område bliver porsen slået helt ned hvert år. Derfor høster jeg en posefuld et par gange hen over sommermånederne fra omkring maj måned.
Porsens duft minder lidt om duften fra nybagte brunkager, helt fantastisk når man går i sommersolen i Maj/Juni og høster bladende til de kommende snaps der skal nydes til julefrokoster i hele landet ca 6 måneder senere.

Porse snapsen passer særdeles godt sammen med det danske frokost bords fiskeretter og æggemaden.

1 flaske indeholder 35 cl. - 40% alkohol.

Anbefalet
Andre købte også
Tilbehør

Køge Vinkompagni

Vestergade 20H, 4600 Køge

tlf: 53 87 02 25, mail@koegevinkompagni.dk

koegevinkompagni.dk