Portvin
Du finder her et bredt sortiment af portvine med primært fokus på portvine fra Taylor´s, men vi fører også portvine fra bl.a. Taylor´s , Quevedo, Warres etc.
Du finder altid et bredt udvalg og gode tilbud på portvine - Tawny, Ruby, Vintage, Colheita, hvid portvin... Du finder det hele i vores lækre centralt beliggende butik i Køge. Eller bestil online og få vinen leveret til din dør. Ønsker du råd og vejledning til at finde den helt rette portvin, er du meget velkommen til at kontakte os.
Quevedo - Colheita 1992- Portvin - Portugal
94 point RobertParker.com
Rubinfarve, friske aromaer af tørrede frugter med et røget og pebret præg. Blød konsistens afbalanceret med en god syre.
Vinen skal opbevares på et frisk, tørt og mørkt sted uden temperaturvariationer, og flasken skal stå oprejst. Som et naturprodukt er portvinen underlagt aflejring ved lagring. For at garantere dens friskhed og kvalitet skal vinen fortrinsvis indtages med den korteste tid på flaske. Serveres ved en temperatur mellem 12 og 14ºC.
Tag en Colheita Port til cremede oste som Brie og Camembert fra Frankrig eller Serra fra Portugal. Tag den også til grillede kastanjer eller crème brulé. Hvis du er ryger, så gå ikke glip af muligheden for at nyde en Colheita til en god cigar.
Produceret på druerne Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz, Tinto Cão, Tinta Barroca og lagret på egefade.
1 kasse indeholder 6 flasker af 75 cl. 20% alkohol.
Churchill's - 10 års - Tawny - Portvin - Portugal
Mørk mahogni i farven, robust frugt, blød, solid, vellavet 10 års, med mere aftryk af tør friskhed og frugt end af egetræ og røg. klassisk britisk stil. dekater vinen og servér den til ost, kage, nødder og til mange andre gode formål, som chokolade.
1 kasse indeholder 6 flasker af 75 cl. - 19,5% alkohol.
Warre's - Otima - Colheita - 50 cl. - Portvin - Portugal 2006
Vinen har en dyb ravfarve med brunlige nuancer. Duften leder tankerne hen på dadler, appelsinskal og ristede, orientalske krydderier. I smagen er den kraftfuld og cremet, med påmindelser om figner, rosiner og vanilje. Eftersmagen er lang, rank og forfriskende. Den kan bør nydes alene, til kraftige oste eller til søde desserter med chokolade. Portvinen bør serveres let afkølet, og efter åbningen vil den kunne holde sig i op til en måned.
1 kasse indeholder 6 flasker af 75 cl. - 20% alkohol.
Warre's Otima - 10 års Tawny - 50 cl. - Portvin - Portugal
Vinen har en flot ravfarvet stil, dufter af mandariner, puddersukker og abrikoser. Smagen er elegant men intens. Nødder, vanilje, krydderier og karamel. Servere denne flaske let afkølet, så rammer du plet med denne 10 års tawny.
Otima er en nytænkning indenfor portvin, hvor Warre's allerede har fået stor succes med produkterne. Flasketyperne, etiketterne mm. er anderledes og flasker bliver revet væk.
1 kasse indeholder 6 flasker af 50 cl. - 20% alkohol.
Warre's - Late Bottled Vintage - Portvin - Portugal 2009
Vintage 2009 har en fantastisk bouquet med et strejf af violer, eukalyptus og mørkerøde frugter og en elegant smag med fine bløde tanniner, krydrede nuancer og en lang, elegant finish. Farven er rubinrød (ruby).
Warre’s LBV er i lighed med Vintage Port, vin fra et enkelt år, men i modsætning til Vintage Port er Late Bottled Vintage modnet længere på fade, nemlig 4 år. Den ekstra tid, som den således har fået på fad i forhold til en Vintage, gør at den er blødere og mere tilgængelig i en yngre alder. Efter selve fadlagringen lagrer Warre’s LBV yderligere minimum 4 år på flaske efter aftapningen, som foregår uden filtrering og klaring, og først derefter frigives den til salg – det er den oprindelige LBV metode, som i dag adskiller Warre’s LBV fra andre portvinsproducenter, og som har bibragt langt mere kompleksitet og smag.
Gæringsprocessen har varet i 48 timer og er foregået udelukkende ved hjælp af de naturligt forekomne gærceller, og gæringen er stoppet ved at tilsætte 77 % ren druealkohol i forholdet én til fire. Således er en stor del af det naturlige restsukkerindhold bevaret. Den efterfølgende lagring på egetræsfade har fundet sted i Vila Nova de Gaia.
1 kasse indeholder 6 flasker af 75 cl. - 20% alkohol.
Sequirinha - 10 years Old- Tawny - Port
Denne portvin, der er lagret på gamle egetræsfade, byder på nøddeagtige noter og en vedvarende eftersmag. Den er perfekt som ledsager til røget skinke, ost, valnøddekage og mørk chokolade samt cigarillos og bør nydes ved 16-17ºC.
Portvinen er skabt af vinmager Rita Sequeira og fremstilles af druesorterne Tinta Amarela, Touriga Franca, Tinta Barroca og Tinta Roriz. Den kommer fra Douro i Portugal, som er præget af et middelhavsklima, der gør området optimalt til dyrkning af druer til portvin.
Quinta de Maroccos:
Sequeirinha er resultatet af de bedste vine fra Quinta de Maroccos, som er et af de ældste vingårde i Douro-dalen. Beliggende på venstre bred af floden har Quinta de Marrocos været familiens hjem i mange generationer.
Markerne ligger højt (op til 180 meter) og på stejle, sydvendte skråninger, hvor de varme dage og kølige nætter ved floden giver perfekte vækstbetingelser. Derfor sker alt arbejde i markerne ”manuelt”, som det har gjort i mange generationer. Presningen sker med håndkraft eller rettere med ”fodkraft”.
De gamle vinstokke, hvoraf nogle er over 100 år gamle, giver et lavt udbytte og dermed en mere koncentreret vin.
1 flaske indeholder 75 cl. - 19,5% alkohol.
Taylor's - 30 års - Tawny - Portvin
Det er en utrolig elegant portvin med meget flot intens farve samt delikat duft med let røgede toner af parfume. Den har en meget fyldig og kraftig smag af tørre nektariner, kirsebær, abrikos og marmelade samt en utrolig lang og behagelig eftersmag.
Taylor's 1968 - Single Harvest - Portvin
Denne unikke og helt exceptionelle portvin har en flot kastanjebrun farve, delikat og kompleks duft af valnødder, marcipan, sort peber og krydderier samt koncentreret og fyldig, men samtidig silkeblød smag med et strejf af rosiner og karamel. Vinen har samtidig et godt syreindhold, som, vinens alder taget i betragtning, giver den en tiltalende friskhed efterfulgt af en lang og vedvarende eftersmag.
Taylor’s har bestemt sig for hvert år at tappe og frigive en begrænset mængde Single Harvest Port, der er høstet 50 år tidligere. Den femte portvin i serien er denne 1968 Single Harvest Port.
1 flaske indeholder 75 cl.- 20% alkohol.
Taylor's - 1970 - Single Harvest - Portvin
Denne unikke og helt exceptionelle portvin har en lys mahognibrun farve, delikat og kompleks duft i mange lag, hvor man blandt andet kan fornemme noter af cedertræ, cigarblade, citrus, marcipan, valnødder, kaffe, blommer samt krydderier som sort peber og kardemomme. Den har en koncentreret og fyldig, men samtidig silkeblød smag med et strejf af kaffe, flødekaramel, valnødder og kandiseret appelsinskal. Vinen har samtidig en skøn kompleksitet samt et godt syreindhold, som, vinens alder taget i betragtning, giver den en tiltalende friskhed efterfulgt af en lang og vedvarende eftersmag.
Særdeles velegnet til nøddebaserede desserter, crème brûlée, jordbær, figner, mandler eller som et glas “i utide” efter et godt måltid mad. Men prøv den også en varm sommerdag på terrassen.
Den bør serveres afkølet og er drikkeklar nu, for i modsætning til f.eks. Vintage Port, som modner i flasken, er disse Very Old Single Harvest Ports, som modner på egetræsfade og først tappes på flaske, når de er fuldstændig modne, klar til at blive drukket, lige så snart de er tappet.
Af alle portvinsproducenter råder Taylor’s over en af de største reserver af meget gammel egetræslagret portvin. Deriblandt er en samling af sjældne Single Harvest Ports, som er portvine fra et enkelt år, der lagres til fuldstændig modenhed på egetræsfade og bliver tappet på flasker med høståret printet på etiketten.
Taylor’s har bestemt sig for hvert år at tappe og frigive en begrænset mængde Single Harvest Port, der er høstet 50 år tidligere. Den syvende portvin i serien er denne 1970 Single Harvest Port.
1 flaske indeholder 75 cl. - 20% alkohol.
Warre's - Vintage Port - 2020 - Portugal
To eller tre gange hvert tiende år, når vinen er af en enestående kvalitet, deklarerer Warre’s "Vintage-år". Vinen kommer fra de allerbedste Quintas i Alto Douro, hvorfra de er udvalgt gennem århundreder. En stor del kommer fra Warre’s egen berømte vingård ”Quinta da Cavadinha”. Druerne består af de traditionelle sorter fra Douro dalen, så som Touriga Nacional, Touriga Francesa, Tinta Barroca, Tinta Roriz og Tinto Cão. Inden vinen tappes på flaske har den lagret 24 måneder på egetræsfade. Der foretages ingen filtrering eller klaring af vinen. Vinen skal også dekanteres på karaffel inden serveringen. Farven er mørk ruby. Elegant karakteristisk blomsteragtig bouquet med enorm struktur og kompleksitet, der giver en balanceret frugtrig smag af modne bær. Mange års lagring på flaske vil give vinen yderligere struktur og kompleksitet.
1 flaske indeholder 75 cl. - 20% alkohol.
Quevedo - 30 års - hvid - Portvin
93 point RobertParker.com
Denne flerlagede hvide portvin starter med at vise sine rosiner og honningsmage ved indgangen, efterfulgt af en dejlig og forfriskende bitter mellemsmag med noter af tørre frugter og mandler, finishen er fyldt med karamel, rosiner, crème brulée og dvælende kryddersmag. Ekstremt velafbalanceret, et perfekt eksempel på teamwork over 3 generationer af Quevedo.
1 flaske indeholder 75 cl. - 19,5% alkohol.
Taylor's - Golden Age - 50 Very old Tawny - Port
Druerne til Vintage portvinene fra Taylor's dyrkes i Douro dalen på Taylor's egne vingårde, Quinta de Vargellas og Quinta de Terra Feita, hvis jorde begge er klassificeret i gruppe A, som er den absolut bedste gruppe. Mikroklimaerne på de to gårde er meget forskellige, og det resulterer i komplekse og kraftige portvine, som er særdeles velegnede til lagring.
Firmaet Taylor's - eller Taylor, Fladgate & Yeatman, som det helt korrekt hedder - er over 300 år gammel. Taylor's er et personligt ejet familiefirma, som er fuldstændig uafhængig. Taylor's hovedsæde er beliggende i Vila Nova de Gaia. Her afskibes portvinene, som eksporteres til mindst 54 lande verden over - derudover sælges portvinene selvfølgelig også i Portugal.
Druerne til Vintage portvinene fra Taylor's dyrkes i Douro dalen på Taylor's egne vingårde, Quinta de Vargellas og Quinta de Terra Feita, hvis jorde begge er klassificeret i gruppe A, som er den absolut bedste gruppe. Mikroklimaerne på de to gårde er meget forskellige, og det resulterer i komplekse og kraftige portvine, som er særdeles velegnede til henlægning.
Denne portvin har en flot, dyb lilla, næsten sort farve samt intens og eksotisk bouquet af sorte bær og violer. Den har en kraftig og koncenteret, men samtidig elegant og velafbalanceret frugtsmag, samt en utrolig lang og behagelig eftersmag.
Det er en velstruktureret portvin med masser af kraft, som er særdeles velegnet til desserter eller som et glas efter et godt måltid mad.
Om Vintage Port siges der, at den er drikkelig efter 4-5 år, men at den først virkelig kan nydes efter 15-20 år. Denne Vintage Port bør drikkes efter ca. 10 år, men vil uden tvivl udvikle sig i 20-25 år.
P.g.a. det naturlige depôt, der er i Vintage Port, skal man huske at lade flasken stå oprejst i 48 timer inden man åbner den - på den måde falder bundfaldet til bunds. Derefter bør man forsigtigt dekantere portvinen, således at bundfaldet bliver i flasken. Portvinen er klar til servering 2-3 timer efter dekanteringen - og bør drikkes inden for 24 timer efter åbningen.
1 flaske indeholder 75 cl. - 20% alkohol.
QUINTA DA PACHECA 10 YEARS OLD TAWNY PORT
Kunderne udtaler : "Til prisen, vel nok noget af det bedste. Hvis portvin kun må smage på en måde - Så lad det smage, som denne"
Vinen har modtaget hele 91 points af selveste Robert Parker - 4,2 på Vivino
Quinta da Pacheca er en af de mest prestigefyldte og anerkendte portvinsejendomme i Douro-regionen. Historien om Quinta da Pacheca-vingården går tilbage til 1700-tallet, hvor portvinsgodset første gang blev nævnt i et dokument som dateres tilbage til april 1738. Quinta da Pacheca’s har i dag mange forskellige portvine i sortiment, som strækker sig fra de helt unge ruby og white ports og op til både 30, 40 og 50 år gamle tawny-portvine.
Her får du en delikat tawny-portvin som er sammenstukket af forskellige modne vine, modnet gennemsnitteligt i ti år på 550-liter store port pipes-tønder i lagerhallerne hos Quinta da Pacheca i Douro-dalen i Portugal. Under modningsprocessen får vinen sin karakteristiske ravfarve og aroma fra den langvarige oxidation.
De er en meget elegant vin med frisk næse, noter af mentol og nødder, karamel og chokolade. Den har en fyldig smag i munden med god syre, der giver den søde smag friskhed og en lang finish. Vinen ledsages enestående godt af oste, chokoladedesserter og frugter, da der er tale om en sødmefuld vin.
Vinen indeholder 19,5 % alkohol og serveres optimalt ved 14-16 grader
1 flaske indeholder 50 cl.
QUINTA DA PACHECA PORTO LÁGRIMA
Quinta da Pacheca er en af de mest prestigefyldte og anerkendte portvinsejendomme i Douro-regionen. Historien om Quinta da Pacheca-vingården går tilbage til 1700-tallet, hvor portvinsgodset første gang blev nævnt i et dokument som dateres tilbage til april 1738. Quinta da Pacheca’s har i dag mange forskellige portvine i sortiment, som strækker sig fra de helt unge ruby og white ports og op til både 30, 40 og 50 år gamle tawny-portvine.
Pacheca Port Lágrima er lavet med druerne af Malvasia Fina, Códega, Gouveio, Viosinho og Rabigato, og høstet sent hvor druerne er meget modne. Druerne presses med en vis skalmaceration og gæringen foregår i gæringskar med kontrolleret temperatur. Tilsætning af brandy sker i slutningen af første gæringsdag, da Lágrima-kategorien adskiller sig fra andre portvine og dermed har et ekstra højt sødmeniveau.
Vinen præsenterer sig med en strågul farve og afslører noter af honning og kompotfrugt i aromaen. I munden er det blød og sød med friske blomsternoter af appelsin samt melasse. Ideelt drikker man vinen som aperitif, men den ledsages også godt af foie gras eller en dessert.
Vinen indeholder 19,5 % alkohol og serveres optimalt ved 6-10 grader. Restsukkerindholdet ligger på 149 gram pr. liter. Klassiske portvine ligger omkring 100 gram pr. liter.
1 flaske indeholder 75 cl.
Warre's, Otima Colheita 1992 - 50 cl. - Portugal
Douro :
Den portugisiske vinregion Douro følger, som navnet antyder, Dourofloden, der skærer sig igennem det nordlige Portugal. Den er præget af verdens måske mest stejle vinterrasser, anlagt for flere hundrede år siden. Skifer og granit præger jordbunden, og mellem vinmarkerne står pittoreske appelsintræer, oliven, fyr og korkeg. Douro-regionen står for nogle af de absolut bedste og mest komplekse portugisiske bordvine, men det er naturligvis først og fremmest for portvinene, at området er kendt.
Warre's :
Warre’s blev grundlagt i 1670 som den første britiske portvinsproducent og siden da, har firmaet været pioner og markedsleder indenfor portvin. Man etablerede som de første egne vinkældre i Villa Nova de Gaia, som et tydeligt bevis for, at Warre-familien tidligt erkendte lagringens betydning for kvaliteten af god portvin. Warre’s ejes i dag af Symington-familien, der har beskæftiget sig med portvinshandel uafbrudt gennem 13 generationer. Den daglige ledelse fra Winemaker til øverste direktør varetages af familien, og ingen anden familie ejer så mange ”Premium”-vinmarker i Douro-dalen. Warre’s er eneste portvinshus, der kan skrive ”Kongelig Hofleverandør” på etiketten.
Vinen :
Colheita-typen er en lagret Tawny fra et specifikt år, og afspejler således en specifik høst, i modsætning til f.eks. 10 og 20 års port, der så at sige angiver portvinens gennemsnitsalder. Colheita er således Tawny’ernes pendant til Ruby’ernes Vintage Port. Druerne til Otima Colheita kommer fra Warre’s markparceller på Quinta da Cavadinha i Pinhão, der betegnes som et af de bedste dyrkningsområder i Dourodalen, samt Quinta do Retiro i Rio Tortodalen. Portvinen er fremstillet på Touriga Franca, Touriga Nacional, Tinta Barroca og Tinta Roriz, fadlagret individuelt inden sammenstikning og aftapning på flaske. Otima Colheita har en dyb ravfarve med brunlige nuancer. Duften leder tankerne hen på dadler, appelsinskal og ristede, orientalske krydderier. I smagen er den kraftfuld og cremet, med påmindelser om figner, rosiner og vanille. Eftersmagen er lang, rank og forfriskende. Den kan bør nydes alene, til kraftige oste eller til søde desserter med chokolade. Portvinen bør serveres let afkølet, og efter åbningen vil den kunne holde sig i op til en måned.
Vinifikation:
Druerne lagres individuelt på egefade inden sammenstikning og aftapning på flaske.
Smagenoter:
Duften leder tankerne hen på dadler, appelsinskal og ristede, orientalske krydderier. I smagen er den kraftfuld og cremet, med påmindelser om figner, rosiner og vanille. Eftersmagen er lang, rank og forfriskende.
Anbefales til:
Chokolade, Dessert, Ost, Aperitif
Rating:
2006 Oldenburgs Vinguide 17,5 Point 2008 Din Vin Guide 91 Point 2008
Din Vin Guide ***** 1992 Wine Enthusiast
1 flaske indeholder 50 cl. - 20% alkohol
Warre's, Cavadinha Vintage 2006, Douro
Douro
Den portugisiske vinregion Douro følger, som navnet antyder, Dourofloden, der skærer sig igennem det nordlige Portugal. Den er præget af verdens måske mest stejle vinterrasser, anlagt for flere hundrede år siden. Skifer og granit præger jordbunden, og mellem vinmarkerne står pittoreske appelsintræer, oliven, fyr og korkeg. Douro-regionen står for nogle af de absolut bedste og mest komplekse portugisiske bordvine, men det er naturligvis først og fremmest for portvinene, at området er kendt.
Warre's
Warre’s blev grundlagt i 1670 som den første britiske portvinsproducent og siden da, har firmaet været pioner og markedsleder indenfor portvin. Man etablerede som de første egne vinkældre i Villa Nova de Gaia, som et tydeligt bevis for, at Warre-familien tidligt erkendte lagringens betydning for kvaliteten af god portvin. Warre’s ejes i dag af Symington-familien, der har beskæftiget sig med portvinshandel uafbrudt gennem 13 generationer. Den daglige ledelse fra Winemaker til øverste direktør varetages af familien, og ingen anden familie ejer så mange ”Premium”-vinmarker i Douro-dalen. Warre’s er eneste portvinshus, der kan skrive ”Kongelig Hofleverandør” på etiketten.
Vinen
Denne portvin har en fremragende dyb rubinrød farve. Meget aromatisk og frisk næse, sprængfyldt med brombær og frugt kombineret med duftende blomstertoner. På ganen findes en forførende smag af blommer og kirsebær. Smagenoter: Smuk dyb rubinrød farve. Meget aromatisk og frisk næse, sprængfyldt med brombær og frugt kombineret med duftende blomster-toner. På ganen findes en forførende smag af blommer og kirsebær.
1 flaske indeholder 75 cl. – 20 % alkohol
QUINTA DA PACHECA 30 YEARS OLD TAWNY PORT
Quinta da Pacheca er en af de mest prestigefyldte og anerkendte portvinsejendomme i Douro-regionen. Historien om Quinta da Pacheca-vingården går tilbage til 1700-tallet, hvor portvinsgodset første gang blev nævnt i et dokument som dateres tilbage til april 1738. Quinta da Pacheca’s har i dag mange forskellige portvine i sortiment, som strækker sig fra de helt unge ruby og white ports og op til både 30, 40 og 50 år gamle tawny-portvine.
Her får du en delikat tawny-portvin som er sammenstukket af forskellige modne vine, modnet gennemsnitteligt i 30 år på 550-liter store port pipes-tønder i lagerhallerne hos Quinta da Pacheca i Douro-dalen i Portugal. Under modningsprocessen får vinen sin karakteristiske ravfarve og aroma fra den langvarige oxidation.
De er en meget elegant vin med frisk næse, noter af dadler og nødder, karamel og chokolade. Den har en fyldig smag i munden med god syre, der giver den søde smag friskhed og en lang finish. Vinen ledsages enestående godt af oste, chokoladedesserter og frugter, da der er tale om en sødmefuld vin.
Vinen indeholder 19,5 % alkohol og serveres optimalt ved 16-18 grader.
Vinen har modtaget hele 92 points af selveste Robert Parker.
1 flaske indeholder 50 cl.
QUINTA DA PACHECA 50 YEARS OLD TAWNY PORT
Quinta da Pacheca er en af de mest prestigefyldte og anerkendte portvinsejendomme i Douro-regionen. Historien om Quinta da Pacheca-vingården går tilbage til 1700-tallet, hvor portvinsgodset første gang blev nævnt i et dokument som dateres tilbage til april 1738. Quinta da Pacheca’s har i dag mange forskellige portvine i sortiment, som strækker sig fra de helt unge ruby og white ports og op til både 30, 40 og 50 år gamle tawny-portvine.
Her får du en delikat tawny-portvin som er sammenstukket af forskellige modne vine, modnet gennemsnitteligt i 50 år på 550-liter store port pipes-tønder i lagerhallerne hos Quinta da Pacheca i Douro-dalen i Portugal. Under modningsprocessen får vinen sin karakteristiske ravfarve og aroma fra den langvarige oxidation. Den grønlige tone i glassets yderkant, som denne vin har, indikerer en meget, meget gammel vin. Under den ekstremt lange modningsproces stiger sukkerindholdet i vinen grundet fordampning af sprit og vand, hvilket efterlader en sødmefuld portvin med hele 192 gram restsukker pr. liter. Men grundet den lange modning balanceres vinens sødme enestående flot.
Denne vin præsenterer sig selv med en intens aroma af nødder, chokolade, krydderier, toffee og karamel. I munden er der en meget frisk kompleksitet, toffee, karamel og tørrede frugter med en vedholdenhed, som kun en meget gammel vin opnår.
Der bliver kun lavet ganske få flasker af denne vin grundet den ekstremt høje alder.
Vinen indeholder 20 % alkohol og serveres optimalt ved 16 grader.
Vinen har modtaget hele 98 points af selveste Robert Parker.
1 flaske indeholder 70 cl.
Taylor's Very Very Old Tawny Port - Platinum Jubilee
6. februar 2022 blev Her Majesty The Queen Elizabeth II den første i det britiske kongehus til at fejre hele 70 år som regent og det har Taylor's valgt at markere med frigivelsen af en ganske særlig portvin.
Adrian Bridges, CEO hos Taylor's:
“To celebrate this unprecedented anniversary, Taylor’s Port, a Royal Warrant Holder to HM The Queen decided to bottle a Very Very Old Tawny Port. This exceptional Port is drawn from our extensive reserves of the finest wood aged wines, which have been maturing in seasoned oak casks, since the Queen succeeded to the throne, silently attesting to Her Majesty’s extraordinary reign as the longest serving Monarch in British history. We are delighted to celebrate such an exceptional commemoration with the launch of a unique Port wine. The perfect glass to raise a toast to Her Majesty Queen Elizabeth II.”
De enkelte bestanddele i denne ekstremt limiterede aftapning er hver især blevet ganske særligt udvalgt og blendet af Taylor’s. Den ekstreme dedikation til detaljerne i kælderen viser sig i smagen af denne helt ekstraordinære portvin.
Dyb mahogni i glasset. Opulent og særdeles intense duft med cigarkasse, ristet kaffe, rosenblade og et strejf af ingefær. Intens lynghonning og læder, five spice krydderi og figner. Hvis ikke den duft giver dig lyst til at nyde en første mundful... Smagen er fantastisk med enorm koncentration, der spiller op mod fin, stram syre. Noter af anis, marcipan, kvæde, orange skal, molasse, kardemomme og et subtilt strejf af butterscotch karamel. En ganske utroligt raffineret moden tawny port - og en helt igennem perfekt måde at fejre Hendes Majestæt's 70 års regentjubilæum.
1 flaske indeholder 75 cl. - 20% Alkohol
Vista Alegre LBV 2015 MAGNUM - Portugal
Fabelagtig god LBV fra topårgangen 2015 og endda i MAGNUM
Vista Alegre producerer generelt lækker LBV portvin – Men Vista Alegre LBV 2015 fantastisk. En særdelses topklasse LBV fra Vista Alegre.
Druerne er håndplukket til små kurve; de stammer fra en enkelt høst, og vinfremstillingen er ifølge den traditionelle måde at lave portvin på. Efter en delvis stribe af druerne trædes druerne til fods i gamle sten “lagares”. Fermenteringen sker med temperaturregulering, der stoppes ved tilsætning af brandy (firewater). Denne vin, som den er lavet, har et meget stort lagringspotentiale.
Duft: Intens aroma af sorte modne frugter.
Smag: Meget kraftig struktur, fuld af frugt, fyldig, fed og rund.
Server til: Kan med fordel bare nydes alene men er også velegnet til et godt ostebord med stærke oste, til søde desserter.
Her opridset nogle anmeldelser og hædersbevisninger, som Vista Alegre LBV er blevet tildelt gennem årerne.
17,5 point i Revista de Vinhos;
16,5 point i Vinho Grandes Escolhas;
Bronzemedalje Decanter World Wine Awards 2013 (andre årgange);
Sølvmedalje International Wine & Spirit Competition 2013 (Andre årgange);
Bronzemedalje International Wine Challenge 2011 (andre årgange);
Guldmedalje International Wine Challenge 2010 (Andre årgange);
Sølvmedalje Decanter World Wine Awards 2011 (andre årgange);
Sølvmedalje Best In Class International Wine & Spirit Competition 2011 (Andre årgange);
Bronzemedalje Decanter World Wine Awards 2010 (andre årgange);
Bronzemedalje International Wine & Spirit Competition 2010 (Andre årgange);
Sølvmedalje Monde Selection 2010 (Andre årgange);
Sølvmedalje Vinalies Internationales 2010 (Andre årgange);
Bronzemedalje Decanter World Wine Awards 2009 (andre årgange);
Sølvmedalje International Wine & Spirit Competition 2009 (Andre årgange);
1 flaske indeholder 150 cl. - 20% alkohol
Vista Alegre - Sublime Tawny Decanter - Årets Juleportvin
Forrygende lækker Tawny fra Portvinshuset Vista Alegre endda tappet på en flot Decanter flaske. PERFEKT GAVEIDÈ til portvinselskeren.
Forkæl dig selv eller en du holder af med denne elegante Vista Alegre Tawny Special portvin, præsenteret i en smuk karaffel og stilfuld gaveæske. Portvinen er dyb og mørk med en fyldig frugtsmag, der balancerer perfekt med bløde, elegante noter og en lang, rosinagtig eftersmag.
Denne Tawny er et fremragende eksempel på Vista Alegres imponerende lager af gamle fade, hvor indholdet ofte er ældre end lovkravene for Tawny Special – hvilket giver en ekstraordinær dybde og kompleksitet til vinen.
En blanding mellem ældre (+10 år gammel) og yngre (7-9 år gammel) portvin, der giver denne tawny en dejlig fyldig, blød og rund smag, hvor man både finder de klassiske tawny noter: Svesker, rosiner og nødder, men den yngre portvin giver også denne vin noter af friske frugter, så som kirsebær og blommer.
Quinta Vista Alegre ligger dybt inde i Dourodalen ved byen Pinhão. Portvinshuset Vallegre ejes af Cunha Barros familien, der gennem 4 generationer har været dybt engageret i portvinsproduktion. På Quinta Vista Alegre anvender man stadigvæk de gamle lagares, hvor druerne trædes med de bare fødder i flere timer, til de absolut bedste portvinskvaliteter. Quintaens vinmarker dækker et areal på 55 hektar beplantet med bl.a. Touriga Nacional, Touriga Francesa, Tinto Roriz og Tinto Cão. Vinstokkene er gamle, enkelte mere end 75 år.
1 flaske indeholder 75 cl. - 19% alkohol
Enthusiast Pack - Quevedo Port - Gaveidé
Prøv denne spændende Enthusiast Pack fra Quevedo Port og gå på opdagelse i deres spændende portvine.
Pakken indeholder 2 glas og 2 forskellige portvine som begge er 0,375 ltr. flasker.
1 stk. - 10 års White Port
1 stk. - 10 års Tawny Port
Om Quevedo
Familien Quevedos vingård ligger i den lille by San João da Pesqueira som er midt i hjertet af den smukke Douro-dal. Vingården og markerne har eksisteret gennem flere generationer. Som de fleste små ejere af parceller i Douro, solgte man i starten druerne til de store afskibere. I Quevedos tilfælde solgte de i årtier deres druer til Taylor Port, hvilket jo tydeligt bevidner kvaliteten af druer fra Quevedo.
I den meget varme årgang 1975 ville Taylor i første omgang ikke købe druerne. Derfor måtte Oscar Sr., der stadig var advokat og boede i Viseu (Dão) selv i gang med produktionen. Det blev til 40 fade af port og 40 fade bordvin.
Senere på året kom Taylor igen og købte den færdige port. Men arbejdet med selv at producere vine tændte en gnist i Oscar Sr. Derfor flyttede familien fra Viseu og op til den lille landsby, San Jõao de Pesqueira, i Douro-dalen.
I 1983 købte de vingården, Quinta Vale D’Agodinho, som i dag er deres vigtigste mark. Marken er beliggende mellem Quinta da Vargellas og det berømte varetegn, Cachão da Valeira. Det var her båden med nogle af portvinens største personligheder gennem historien, Dona Antónia Ferreira og Baron de Forrester, sank. Historien fortæller, sand eller ej, at Baron de Forrester druknede i den stærke strøm pga. vægten fra guldmønterne i hans lommer. Dona Antónia overlevede, da hendes store kjole holdt hende flydende.
Fra 1991 begyndte Quevedo så at producere vine under eget navn. Et nyt vineri blev bygget og siden er også kældre blevet udvidet i takt med at antallet af flere erhvervede hektar steg. Således høstes der nu fra mere end 100 hektar.
Quevedo Crusted Port
92 point i Wine Enthusiast
Crusted Port er en portvin af høj kvalitet, og som vil give bundfald efter en række år på flaske. Den har lagret 3 år på flaske og det skal fremgå tydeligt på flasken, hvilket år vinen er tappet (2020).
Vinen bliver ikke filtreret og derfor vil vinen afsætte bundfald i flasken. Deraf navnet ”Crusted”.
Produktionen udgør en mindre andel, og ikke mange producenter laver Crusted Port længere. Priserne for Vintage Port stiger i disse år markant, så derfor indgår basinvinen ofte i produktionen af disse i stedet.
Denne portvin (blend af 2017+2018) byder på en fortryllende palet af aromatiske nuancer. De dominerende noter er af blommer, rosiner og figner, hvilket skaber en lækker og frugtagtig buket. Der er også en subtil tilstedeværelse af sort peber, der tilføjer et strejf af krydderi til den aromatiske profil. Denne Crusted imponerer med en robust struktur og faste, rige tanniner, der giver en fyldig mundfornemmelse, der omslutter ganen. Dens fyldige tekstur leverer en tilfredsstillende oplevelse, der blander harmoniske smagsnuancer af blommer, rosiner og figner. Den glatte, lange eftersmag hænger ved på ganen med en let tør karakter, der forstærker vinens kompleksitet og balance.
Dette er en vin, der leverer en rig og intens smagsoplevelse med en imponerende duftbuket og en fyldig struktur, der vil glæde enhver vinelsker.
Nyd den let svalet, sådan ca. 12-14 °C, så dæmpes både alkohol og sødme. Det giver dig adgang til flere af vinens skønne krydrede og frugtige nuancer. Dekanter gerne inden serveringen til chokoladedesserter, skimmeloste eller desserter med mørk frugt, såsom kirsebærtærte el.lign.
Om Quevedo
Familien Quevedo har ejet marker og vingård i generationer. I 70erne og 80erne udbyggede familien deres gård, Quinta da Alegria, og i 1991 var man klar til at lancere sig som selvstændigt mærke. Det er stadig en familieejet virksomhed og huset er beliggende i den lille by, San João da Pesqueira, midt i hjertet i denne smukke Douro-dal.
Som de fleste små ejere af parceller i Douro, solgte man druerne til de store afskibere. I Quevedos tilfælde solgte de i årtier deres druer til Taylor Port (Taylor Fladgate & Yeatman), hvilket jo tydeligt bevidner kvaliteten af druer fra Quevedo. I den meget varme årgang 1975 ville Taylor i første omgang ikke købe druerne. Derfor måtte Oscar Sr., der stadig var advokat og boede i Viseu (Dão) selv i gang med produktionen. Det blev til 40 fade af port og 40 fade bordvin. Senere på året kom Taylor igen og købte den færdige port. Men arbejdet med også at selv at producere vine tændte en gnist Oscar Sr. Derfor flyttede familien fra Viseu og op til den lille landsby, San Jõao de Pesqueira, i Douro-dalen.
I 1983 købte de vingården, Quinta Vale D’Agodinho, som i dag er deres vigtigste mark. Marken er beliggende mellem Quinta da Vargellas og det berømte varetegn, Cachão da Valeira. Det var her båden med nogle af portvinens største personligheder gennem historien, Dona Antónia Ferreira og Baron de Forrester, sank. Historien fortæller, sand eller ej, at Baron de Forrester druknede i den stærke strøm pga. af vægten fra guldmønterne i hans lommer. Dona Antónia overlevede, da hendes store kjole holdt hende flydende. (1861)
Fra 1991 begyndte Quevedo så at producere vine under eget navn. Et nyt vineri blev bygget og siden er også kældre blevet udvidet i takt med at antallet af flere erhvervede hektarer. Således høstes der nu fra mere end 100 hektarer.
Da Oscar Sr.’s datter, Claudia, blev færdig som ønolog i 1999, overtog hun straks ansvaret for produktionen af Quevedos bord- og portvine.
Senere kom Oscar Jr. til familiefirmaet og han har siden været ansigtet udadtil mht. marketing, rejser, besøg osv.
Succesen har været overvældende, og i dag eksporterer Quevedo til hele verden.
Alle husets druer bliver plukket manuelt i små kasser og derefter bragt til kælderen. Der bliver kun plukket i de kølige morgentimer og efter afstilkning. bliver der om aftenen fodtrådt i de knæhøje granitkar (lagares).
Når man har nået den ønskede sødme/tørhed, hældes der alkohol i den stadig gærende most. Det stopper gæringen og bringer alkoholprocenten op på de ønskede 18-20%. Al portvin bliver, noget forenklet, produceret på denne måde.
Herefter deles de mørke typer op i Ruby, som er de mørke og kraftige typer (LBV, Crusted, Reserve, Vintage) og i Tawny, som er de fadlagrede/blendede portvine (Colheita, 10 Years, 20 Years osv.)
For hvide portvine gælder det, at der både produceres tørre og søde varianter. Her kan man også finde helt op til 40 Years Old typer. En ny og populær variant er den lyserøde portvin, kaldet Pink Port (kort skindkontakt).
Lige som LBV Port, så er Crusted Port en type af portvin (Ruby), der skal give forbrugeren en fornemmelse af Vintage Port, men som prismæssigt er mere human. Crusted Port er samtidig en portvin, som blev lavet til det engelske marked. Ikke mange portvinshuse laver i dag Crusted Port.
1 flaske indeholder 75 cl. – 20% alkohol
-
349,00 DKK 495,00 DKK (spar 146,00 DKK)
-
99,00 DKK 109,00 DKK (spar 10,00 DKK)
-
199,00 DKK 249,00 DKK (spar 50,00 DKK)
-
189,00 DKK 249,00 DKK (spar 60,00 DKK)