Réva - Nebbiolo d'Alba - Piemonte - Italien
Réva - Nebbiolo d'Alba - Piemonte - Italien
Vinen er fremstillet af Nebbiolo-druer fra sydvendte marker, ca. 360 meter over havoverfladen. Høsten foregår manuelt og der laves kun 10.000 flasker af denne vin årligt.
I området Langhe, Piemonte i den nordvestlige del af Italien finder man Réva – en lille og dygtig naturvinsproducent som råder over 35 hektar vinmarker, hvoraf nogen af disse findes i nogle af de mest prestigefyldte marker i regionen. Réva producerer neoklassisk Piemonte-vin, da Réva via moderne produktionsprincipper alligevel rammer områdets klassiske smagsprofil. Producenten har en økologisk vision som tilgodeser biodiversiteten i markerne, hvilket højner kvaliteten af vindruerne og i sidste ende selve vinen. Brugen af store og gamle egetræsfade i vineriet er derudover også med til at fremhæve druernes kvalitet og frugt, frem for at skjule denne bag stor egetræsintensitet. Så selvom Réva arbejder med druer fra den gamle del af området er vinene samtidig ’nye’ i stilen.
Bag Réva står den unge wine maker-komet Gianluca Colombo. Han har bl.a. høstet priser som ‘wine maker of the year’ i 2014 ved festivalen Vinitaly for italienske vinmagere under 35 år. Han vandt desuden ’best red wine’ og ’best italian wine’ for sin enkeltmarks-Barolo ’Réva Barolo Ravera’ på Vinitaly i 2016.
Réva producerer syv forskellige vine herunder tre Barolo-vine, en Barbera, en Nebbiolo d’Alba, en Dolcetto samt en Langhe-hvidvin. Ens for dem alle er, at vinene er dyrket efter økologiske principper og har gennemgået en naturlig fermentering. Réva står altså for en moderne Piemonte-vinstil med fokus på druernes naturlige frugt, frem for fad.
1 kasse indeholder 6 flasker af 75 cl. - 14% alkohol.
Køge VinkompagniVestergade 20H, 4600 Køgetlf: 53 87 02 25, mail@koegevinkompagni.dkkoegevinkompagni.dk |