Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Økologisk vin (vin lavet på økologisk dyrkede druer) er virkelig oppe i tiden.

Bl.a. dérfor omlægger flere og flere producenter også deres produktion til vin af økologisk dyrkede druer. Hos Næstved Vinkompagni finder du et spændende udvalg af økologiske vine inden for både rødvin, hvidvin, rosévin og mousserende vin.

Vi har økologiske vine fra bl.a. Frankrig, Italien, Spanien og Grækenland.  Det er alle vine, der udover at være økologiske også er vine, der smager fremragende, så du får mulighed for at kombinere ønsket om bæredygtighed og samtidig få vine af god kvalitet.

Køb dine økologiske vin i vores spændende butik i Næstved eller bestil online og få vinen leveret direkte til din dør.

Har du spørgsmål, eller ønsker du råd og vejledning, er du naturligvis altid velkommen til at kontakte os.

Sorter resultater:

Châteauneuf-du Pape - Mas de Boislauzon - Cuvée du Quet - Rhone 2016 Druerne kommer fra mere end 80 år gamle udvalgte vinstokke fra 3 unikke lieu dits. Som herfra giver nærmest hysterisk lave udbytter og følgelig super koncentreret vin til den helt lange bane. I 2016 udgøres blendet af 80% Grenache og 20% Mourvèdre. Druerne afstilkes, gæres ved hjælp af naturgær, gennemgår en lang maceration lagrer efterfølgende 1½ år på en blanding af beton og barriques.

Cuvée d Quet er duftmæssigt tætpakket med dyb, mørk frugt med Mourvèdre's 'non-fruity' indspark fra 'the dark side'. Smagen har enorm intensitet og fylde med tydelige mørke kirsebær, blommer, garrigue og mineralske noter. Eftersmagen har enorm længde, men mangler endnu den modne vins dybe kompleksitet. Vinen virker således endnu meget ung, men kompositionen er aldeles fremragende med moden og supersund frugt, fast syre og præsente, men modne tanniner. Med ekstra år på bagen vil Grenache's sødmefuldhed dominere mere og Mourvèdre's strukturelle komponent vil opleves mindre fast.

Skal vinen nydes i dens ungdom, bør den iltes ekstremt godt. Nydes sammen med et godt stykke oksekød eller lammekød, gerne grillet.

En kasse indeholder 6 flasker af 75 cl. 15,5% Alkohol.

795,00 DKK 999,00 DKK (spar 204,00 DKK)

Hacienda Monasterio Cosecha - Ribera del Duero - Spanien 2019 er en ekstremt lækker vin med fænomneal value!

Hacienda Monasterio Cosecha fremstår prægtigt rubinrød i glasset og dufter skønt af brombær og kirsebær, mynte, kaffe, og lakrids med en grafitnote. Smagen er fyldig og krydret, med en elegant struktur og silkebløde tanniner.

En kasse indeholder 6 flasker af 75 cl. 15 % Alkohol.

I 1990 kom Peter Sisseck kom til Spanien og til Hacienda Monasterio, hvor han skulle forestå driften af vineriet og beplantning af vinmarkerne. Monasterio er i dag et suverænt hus med vidt berømmede vine. Høstudbyttet er enormt lavt (ca. det halve af Bordeaux's 1. cru’er), hvilket bidrager til større koncentration i den færdige vin - noget, mange vinelskere sætter pris på - men det resulterer også i et væsentligt mindre indtjeningsgrundlag for producenten pga. det mindre antal flasker. Vinen produceres med så stor konsekvens, grundighed og kyndighed, at vi danskere har al mulig grund til at kippe med flaget.

Der produceres årligt ca. 14.000 kasser på Monasterio, svarende til ca. 21 hl/ha. Der stilles meget store kvalitetskrav på Hacienda Monasterio, og det er almindelig praksis, at der udvælges kritisk ved den endelige blanding. Udbyttet før selektion ligger normalt på 26 hl/ha. Efter endt gæring forbliver en ikke ubetydelig del af vinen tilbage i presseresterne, hvoraf kun 5% anvendes i den færdige vin. Således er andelen af den vin, der løber fra gæringskarret af sig selv, helt oppe på 95%.
Når udbyttet er så ekstremt lavt, skyldes det, at jordbundens vandforsyning og næringsrighed er meget begrænset. På Monasteria står vinstokkene tæt for at hindre stor drueproduktion. Nye opbindings-systemer er under overvejelse, og visse steder i brug, men Tempranillo dyrkes ikke sjældent i den traditionelle buskform - et system, der ligeledes giver lavt udbytte pr. vinstok og dermed også pr. ha. 

Hacienda Monasterio ligger mellem Pesquera og Valbuena del Duero. Godset er primært beplantet med Tinto Fino (Tempranillo), men der produceres også Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot og Malbec. Ønolog/vinmager Peter Sisseck har formået at løfte kvaliteten, og vinproduktionen på Hacienda Monasterio siden 1990 til den absolutte top i Spanien.

En af de mest betydningsfulde vinpersonligheder i Spanien har vi, der ser med danske øjne, god grund til at være særdeles stolte af. Det er nemlig her i Ribera Del Duero den danske vinmager Peter Sisseck tryller på Dominio de Pingus!

Peter Sissecks hjem midt i den spanske ”ørken” er vingården Hacienda Monasterio. Det var her han grundlagde succesen, og selv om hans Pingus er blevet en af verdens mest omtalte vine, banker hans hjerte stadig i lige høj grad for Hacienda Monasterio.
Ribera del Duero ligger midt i Spanien på den gigantiske højslette Castilla Y Leon. Området er egentlig ikke særligt gæstfrit for mennesker, ej heller specielt charmerende. Der er brændende varmt midt på dagen om sommeren og isnende koldt om natten samt om vinteren. Dette barske klima er netop årsagen til, at den lokale Tempranillodrue kan frembringe så komplekse og karakterfulde vine. Peter Sisseck trives dog tilsyneladende her i dette vineldorado. Han er for længst accepteret af de lokale i denne afsides del af Spanien. Nu ser man ikke længere skævt til den skøre viking fra nord, men derimod betragtes han som den store helt og frelser, der mere end de fleste kan tage æren for områdets verdensberømmelse.

349,00 DKK 395,00 DKK (spar 46,00 DKK)

Domaine Patrick Hudelot - "Les Ronciéres" Hautes Cotes de Nuits 2020

Denne vin er skabt af druer fra skråningerne ved Villars-Fontaine i Hautes Cotes. Stokkene er mellem 25-30 år. Der produceres vin med stor kompleksitet.
Vinen tilsættes ikke kommerciel gær. Det er den naturligt forekommende gær fra druerne, som starter gæringen, som i øvrigt tager op mod 3 uger. Vinen lagrer 15 måneder på fade. 

Domaine Patrick Hudelot blev ved navn først stiftet i 1980, hvor Patick overtog et domæne i Hautes Cotes de Nuits. Huset lavede middelmådig vin og havde siden 1950'erne produceret vin med egen etikette - før den tid solgte de al druemateriale. Efter Patrick overtog domænet, investerede han i udvikling af marker og kælder, og i 2000 valgte han at gå 100% økologisk. Hele hans filosofi er enkel. Vinen skal der ikke manipuleres med, og de bedste vine laves på de sundeste druer. Derfor er hans jord et ømt punkt. Meget kærlighed bliver lagt netop dér. Domænet besidder udelukkende jord i Hautes Cotes de Nuits,. 

 

349,00 DKK

Domaine Patrick Hudelot - "Les Genévriéres" Hautes Cotes de Nuits 2020

Alle hans vine har lokalt fået kæmpe opmærksomhed. Vinene er dansende, de er friske og mineralske. Denne vin er også en næsten saltet, kalket og frugtrig vin, som er super læskende.

Domaine Patrick Hudelot blev ved navn først stiftet i 1980, hvor Patick overtog et domæne i Hautes Cotes de Nuits, som lavede middelmådig vin og siden 1950'erne havde produceret vin med egen etikette - før den tid solgte huset al druemateriale. Efter Patrick overtog domænet, investerede han i udvikling af marker og kælder, og i 2000 valgte han at gå 100% økologisk. Hele hans filosofi er enkel. Vinen skal der ikke manipuleres med, og de bedste vine laves på de sundeste druer. Derfor er hans jord et ømt punkt. Meget kærlighed bliver lagt netop dér. Domænet besidder udelukkende jord i Hautes Cotes de Nuits.

I marken er nærmest alt arbejde manuelt. Patrick benytter sig af en ret hård selektering, udelukkende de bedste druer bruges til hans vine. Naturgær og en macerationstid på ca. 14 dage. Vinen lagrer typisk ca. 12 måneder på eg.

299,00 DKK

Sorter resultater:

Vi anbefaler