Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Økologisk vin (vin lavet på økologisk dyrkede druer) er virkelig oppe i tiden.

Bl.a. dérfor omlægger flere og flere producenter også deres produktion til vin af økologisk dyrkede druer. Hos Næstved Vinkompagni finder du et spændende udvalg af økologiske vine inden for både rødvin, hvidvin, rosévin og mousserende vin.

Vi har økologiske vine fra bl.a. Frankrig, Italien, Spanien og Grækenland.  Det er alle vine, der udover at være økologiske også er vine, der smager fremragende, så du får mulighed for at kombinere ønsket om bæredygtighed og samtidig få vine af god kvalitet.

Køb dine økologiske vin i vores spændende butik i Næstved eller bestil online og få vinen leveret direkte til din dør.

Har du spørgsmål, eller ønsker du råd og vejledning, er du naturligvis altid velkommen til at kontakte os.

Sorter resultater:

Passo Vero Appassimento Organic Passione Natura - Puglia, Italien

 Passione Natura Det succesfulde vinhus Passione Natura er skabt af Leonardo Pizzolo og Davide Quintili, der ønskede at tilbyde vine af høj kvalitet ved at stille de højeste krav til arbejdet i vinmarken og kælderen. Men det vigtigste var at satse på økologi og biodynamisk dyrkning. For kun herigennem kan de skabe ekstra sunde druer, og de gør det i samarbejde med vinbønder, der har passion for miljøet og som nøje lever op til de strenge krav, Leonardo og Davide stiller for, at de kan få lov til at levere druer til Passione Natura.

Alle vine fra Passione Natura er økologiske og/eller biodynamiske og kommer de fra de bedste områder i Puglia eller Abruzzo, alt afhængigt af årgang og kvalitet. Appassimento Appassimento er en ældgammel metode og går helt tilbage til før Romerne, og selvom metoden er mest kendt fra Italien, blev den også brugt i Frankrig og Grækenland. Den klassiske måde er at fremelske rigdom ved at tørre druerne i solen under sydens sol.

Passo Vero Økologisk Appassimento Denne Passo Vero er skabt af et spændende blend af Sangiovese, Negroamaro og Montepulciano druer. Normalt sources langt det meste fra Abruzzo, men i 2021 årgangen præsterede vinmarkerne i Puglia bedst. Det sunde, tørre klima gør det muligt at lade druerne tørre ind på vinstokken. Dette er meget bedre end den gamle metode med udtørring på stråmåtter og sikrer at kun kernesunde, perfekt udtørrede druer går videre til vinifikationen.

Du har her en kompleks, fløjlsblød vin med stor volumen og storhed og en super struktur med gode tanniner nede bagved. Farven er dybt mørk og duften er modne brombær, vilde kirsebær og tørrede blommer. Er der lidt mørk chokolade? Det hele piftet op ved lidt spice.

Det siger vist sig selv at denne vin kræver madmæssigt modspil. Lad bare din tallerken udfordre denne store vin

1 kolli indeholder 6 flasker á 75 cl. – 14% alkohol

79,95 DKK 149,00 DKK (spar 69,05 DKK)

Rosso di Montalcino - Fornacina - Bio/Økologisk - DOC - Italien 2021

Rosso di Montalcino betragtes af mange og det er med god grundsom en "lille Brunello". Når talen falder på Fornacina. Vinen er udelukkende produceret på Brunello (Sangiovese). Efter gæringen har vinen tilbragt 12 måneder på egefade. Farven er brilliant dybrød. Duften er vinøs, intens med lækker frugttoner.

Fornacina Rosso di Montalcino har en harmonisk smag, med en lang dvælende eftersmag og med modne bløde tanniner. En fuldkommen og lækker oplevelse!

Serveringstemperaturen bør ikke overstige 18 grader. Vinen er meget velegnet til krydrede og kraftige kødretter, eksempelvis lammekølle med masser af hvidløg, eller en god krydret sammenkogt ret.

Vingården Fornacina, ligger lige udenfor byen Montalcino og drives af brødrene Simone og Mauro Biliorsi, der har overtaget vingården efter deres far Ruggero, der producerede første årgang af sin helt egen Brunello di Montalcino i 1981. På Fornacina produceres der i dag Brunello, Brunello Riserva og Rosso di Montalcino. Druerne der dyrkes på de i alt kun 5 ha. vinmarker er udelukkende Sangiovese. Dyrkningen er meget miljøvenlig, og foregår efter særlige regler for økologisk landbrug. Årsproduktionen er på kun 20.000 og 25.000 flasker fordelt på de tre vintyper.

Denne meget beskedne årlige produktion kunne nemt sælges i et snuptag til én enkelt importør i eksempelvis USA. Det ønsker familien Biliorsi imidlertid ikke. Derfor fordeles vinen hvert år til et netværk af vinimportører i forskellige lande. I Danmark sælges årligt 10-15% af den samlede produktion.

Det er en forholdsvis høj andel, der sendes til Danmark, men det skyldes formentlig familiens forkærlighed for Danmark. Simone er nemlig dansk gift med Janne, der kommer fra Svendborg. Vinene fra Fornacina høster altid meget flotte anmeldelser.

En kasse indeholder 6 fl. af 75 cl. - 14,5% Alkohol

 

189,00 DKK 219,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Châteauneuf-du Pape - Mas de Boislauzon - Cuvée du Quet - Rhone 2016 Druerne kommer fra mere end 80 år gamle udvalgte vinstokke fra 3 unikke lieu dits. Som herfra giver nærmest hysterisk lave udbytter og følgelig super koncentreret vin til den helt lange bane. I 2016 udgøres blendet af 80% Grenache og 20% Mourvèdre. Druerne afstilkes, gæres ved hjælp af naturgær, gennemgår en lang maceration lagrer efterfølgende 1½ år på en blanding af beton og barriques.

Cuvée d Quet er duftmæssigt tætpakket med dyb, mørk frugt med Mourvèdre's 'non-fruity' indspark fra 'the dark side'. Smagen har enorm intensitet og fylde med tydelige mørke kirsebær, blommer, garrigue og mineralske noter. Eftersmagen har enorm længde, men mangler endnu den modne vins dybe kompleksitet. Vinen virker således endnu meget ung, men kompositionen er aldeles fremragende med moden og supersund frugt, fast syre og præsente, men modne tanniner. Med ekstra år på bagen vil Grenache's sødmefuldhed dominere mere og Mourvèdre's strukturelle komponent vil opleves mindre fast.

Skal vinen nydes i dens ungdom, bør den iltes ekstremt godt. Nydes sammen med et godt stykke oksekød eller lammekød, gerne grillet.

En kasse indeholder 6 flasker af 75 cl. 15,5% Alkohol.

795,00 DKK 999,00 DKK (spar 204,00 DKK)

Sancerre - Sauvignon Blanc - Vignoble Dauny Terres Blanches - Loire - Frankrig 2022 er en sprød og tør hvidvin, med blomstret og flintet aroma, en tydelig duft af hyld, grapefrugt og stikkelsbær. Frisk og rank med en befriende syre, markeret mineralitet, medium fyldig krop og en lang eftersmag.

Denne økologiske vin kommer fra kalkstens plateauet kaldet "Terres blanches". der på fineste vis demonstrerer, hvorfor Sancerre er så højt respekteret for Sauvignon Blanc. Familien Dauny har lavet vin her siden 1683 (økologisk siden 1964) og deres held, forspring og styrke er, at deres 16 ha ligger syd-østvendt på den yderst eftertragtede skråning, Champtin.

Vi anbefaler at servere vinen ved en temperatur på ca. 8 grader til fisk, skaldyr, lyst kød og ost (især gedeost).

En kasse indeholder 6 flasker af 75 cl. 13% Alkohol.

169,00 DKK 189,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Domaine Patrick Hudelot - "Les Colombíéres" Hautes Cotes de Nuits 2020

Domaine Patrick Hudelot blev ved navn først stiftet i 1980, hvor Patick overtog et domæne i Hautes Cotes de Nuits. Huset lavede middelmådig vin og havde siden 1950'erne produceret vin med egen etikette - før den tid solgte de al druemateriale. Efter Patrick overtog domænet, investerede han i udvikling af marker og kælder, og i 2000 valgte han at gå 100% økologisk. Hele hans filosofi er enkel. Vinen skal der ikke manipuleres med, og de bedste vine laves på de sundeste druer. Derfor er hans jord et ømt punkt. Meget kærlighed bliver lagt netop dér. Domænet besidder udelukkende jord i Hautes Cotes de Nuits.

I marken er nærmest alt arbejde manuelt. Patrick benytter sig af en ret hård selektering, hvor udelukkende de bedste druer bruges til hans vine. Naturgær og en macerationstid på ca. 14 dage efterfulgt af typisk ca. 12 måneder på eg. 

Hans vine har lokalt fået stor opmærksomhed. Vinen er dansende, friske og mineralske. En saltet, kalket og frugtrig vin, som er super læskende. 

249,00 DKK 299,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Domaine Patrick Hudelot - "Les Ronciéres" Hautes Cotes de Nuits 2020

Denne vin er skabt af druer fra skråningerne ved Villars-Fontaine i Hautes Cotes. Stokkene er mellem 25-30 år. Der produceres vin med stor kompleksitet.
Vinen tilsættes ikke kommerciel gær. Det er den naturligt forekommende gær fra druerne, som starter gæringen, som i øvrigt tager op mod 3 uger. Vinen lagrer 15 måneder på fade. 

Domaine Patrick Hudelot blev ved navn først stiftet i 1980, hvor Patick overtog et domæne i Hautes Cotes de Nuits. Huset lavede middelmådig vin og havde siden 1950'erne produceret vin med egen etikette - før den tid solgte de al druemateriale. Efter Patrick overtog domænet, investerede han i udvikling af marker og kælder, og i 2000 valgte han at gå 100% økologisk. Hele hans filosofi er enkel. Vinen skal der ikke manipuleres med, og de bedste vine laves på de sundeste druer. Derfor er hans jord et ømt punkt. Meget kærlighed bliver lagt netop dér. Domænet besidder udelukkende jord i Hautes Cotes de Nuits,. 

 

275,00 DKK 325,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Domaine Patrick Hudelot - "Les Genévriéres" Hautes Cotes de Nuits 2020

Alle hans vine har lokalt fået kæmpe opmærksomhed. Vinene er dansende, de er friske og mineralske. Denne vin er også en næsten saltet, kalket og frugtrig vin, som er super læskende.

Domaine Patrick Hudelot blev ved navn først stiftet i 1980, hvor Patick overtog et domæne i Hautes Cotes de Nuits, som lavede middelmådig vin og siden 1950'erne havde produceret vin med egen etikette - før den tid solgte huset al druemateriale. Efter Patrick overtog domænet, investerede han i udvikling af marker og kælder, og i 2000 valgte han at gå 100% økologisk. Hele hans filosofi er enkel. Vinen skal der ikke manipuleres med, og de bedste vine laves på de sundeste druer. Derfor er hans jord et ømt punkt. Meget kærlighed bliver lagt netop dér. Domænet besidder udelukkende jord i Hautes Cotes de Nuits.

I marken er nærmest alt arbejde manuelt. Patrick benytter sig af en ret hård selektering, udelukkende de bedste druer bruges til hans vine. Naturgær og en macerationstid på ca. 14 dage. Vinen lagrer typisk ca. 12 måneder på eg.

299,00 DKK

Maias - Tinto - Däo - Økologisk - Portugal 2017

Vinen i glasset har lækker sprød frugt i denne medium fyldige vin.

Ved foden af Serra de Estrela (stjernebjerget) blev Quinta das Maias først etableret i 1893. Det er nu en registreret økologisk ejendom, der fanger den friskhed og fokus, som denne vingård tilbyder. Ejendommens navn stammer fra det portugisiske ord for maj måned, hvor Væverkost (kendt som Giesta, men her som Maias) blomstrer her.

1 kasse indeholder 6 flasker af 75 cl. - 13% alkohol.

119,00 DKK 139,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Sorter resultater:

Vi anbefaler