-15%

Riversaltes - Marc Parcé - Ambré - Éleve 36 ans - Frankrig

450,00 DKK 529,00 DKK (spar 79,00 DKK)

Riversaltes - Marc Parcé - Ambré - Éleve 36 ans - Frankrig 1983

Ambre har en duft og smag med højintense, sødmefulde toner af nødder, orangeskal, tørret abrikos, figen, lys karamel, kanel og en snert af honning. Der er via fordampning under lagringen opnået en stor koncentration i vinen med en sødme, der holdes i skak af afstemt volatil syre. Eftersmagen er næsten endeløs men har knivskarpt fokus. Serveret ved 12° i et hvidvinsglas er dette en fornem aperitif eller after dinner drik. Denne vintype går fornemt til crème catalane, crème caramel, crème brûlée, foie gras terrine, bitre chokolader, nødder, blå ost.

Rivesaltes Ambré en vidunderlig men samtidigt skammeligt overset vintype fra Roussillon, tæt på Middelhavet, ganske få kilometer fra den spanske grænse.

Der er forskellige udgaver af Rivesaltes. Denne søde hedvin er af typen ambré, der er den ravfarvede, oxidativt lagrede. For overblikkets skyld kan man sammenligne rivesaltes ambré med tawny portvin, men med sine 16 % alkohol dog med markant lavere alkoholindhold som én blandt flere forskelle. Marc Parcé Rivesaltes Ambré 1983 er lavet af grenache gris-druer, dyrket på stejle marker med sand og delvist nedbrudt skifer. Klimaet er tørt og barskt, og druerne akkumulerer det nødvendige sukkerindhold til denne vintype. Tilsætning af druesprit standser gæringen, mens vinen stadig er sukkerholdig og dermed har en naturlig restsødme. Lagringen forløber oxidativt på gamle barriques, hvor denne vin har tilbragt ikke mindre end 36 år inden tapning på flaske i 2020. En så lang lagring sætter sine spor på vinens udtryk, og det er netop lagringen, der bidrager med vines aromatik. At sammenligen med langtidslagret, fadlagret spiritus som seriøs cognac og rom.

1 flaske indeholder 75 cl. - 16% alkohol.

Anbefalet
Andre købte også
Tilbehør

Køge Vinkompagni

Vestergade 20H, 4600 Køge

tlf: 53 87 02 25, mail@koegevinkompagni.dk

koegevinkompagni.dk