-8%

R. López de Heredia -Viña Tondonia Viña Bosconia Reserva Rioja DOC 2012

275,00 DKK 299,00 DKK (spar 24,00 DKK)

R. López de Heredia -Viña Tondonia Viña Bosconia Reserva Rioja DOC 2012

93 point Robert Parker's Wine Advocate

Viña Bosconia Reserva er - som Viña Tondonia - en enkeltmarksvin, men hvor Tondonia giver vine med struktur, så er Bosconia mindre mandhaftig og mere frugtdreven; ikke altid en dårlig ting.

Med det på plads kan vi komme videre til det væsentlige: Dette er unik, ikonisk vin fra det kølige Rioja Alta, som, helt usædvanligt i et moderne samfund med stigende behov for dynamisk cashflow, først frigives, når den er drikkemoden.

Viña Bosconia Reserva har tilbragt 5 år på fade og siden 6 år på flaske, før den blev frigivet til salg – langt, langt længere lagring end loven foreskriver, selv for gran reserva. López de Heredia står som definitionen på old school, ikke bare i Rioja, men er enestående i hele vinverdenen. Meget lidt er ændret her siden dannelsen i 1877.

Alle druer i produktionen høstes fra egne marker - i dette tilfælde 'el Bosque', hvor vinstokkene står som bush vines/uden opbinding. Blendet udgøres af 80% tempranillo, 15% garnacha, mens de resterende 5% udgøres af graciano og mazuelo. Gæringen foregår med naturgær i 24.000 liters åbne 130 år gamle egefade med et solidt lag af vinsten. Til lagring anvendes gamle barriques af amerikansk eg lavet på husets eget bødkeri. Filtrering anvendes ikke – her omstikkes blot et par gange årligt og resten klares med klaring på gammeldags manér med æggehvider.

Viña Bondonia Reserva 2012 er dejlig nu, men den kan snildt gemmes et par årtier endnu. I duft og smag finder den opmærksomme vinnyder svævende, æteriske aromaer af rød frugt, lidt læder, ceder, efterårsskovbund med mos og svampe. Dette er ikke højtråbende vin, men ikke desto mindre en vin der er værd at lytte til.

Er man tålmodig og interesseret i fordybelse, så er her meget at hente. Er man mere til fyraftensbajer (og det er man nogle gange), så træk noget andet op!

Dette er formidabel vin til eksempelvis nænsomt tilberedt fjerkræ med svampetilbehør, til gedekiddet der har ligget oven på rosmarindækkede, olivenoliedruknede kartofler. Iltes grundigt og serveres i bourgogneglasset ved en temperatur på 15-19° alt efter temperament og formål.

1 kolli indeholder 6 flasker á 75 cl. - 13,5% alkohol

 

 

Anbefalet
Andre købte også
Tilbehør

Køge Vinkompagni

Vestergade 20H, 4600 Køge

tlf: 53 87 02 25, mail@koegevinkompagni.dk

koegevinkompagni.dk