-5%

QUINTA DA PACHECA 50 YEARS OLD TAWNY PORT

3.995,00 DKK 4.195,00 DKK (spar 200,00 DKK)

QUINTA DA PACHECA 50 YEARS OLD TAWNY PORT

Quinta da Pacheca er en af de mest prestigefyldte og anerkendte portvinsejendomme i Douro-regionen. Historien om Quinta da Pacheca-vingården går tilbage til 1700-tallet, hvor portvinsgodset første gang blev nævnt i et dokument som dateres tilbage til april 1738. Quinta da Pacheca’s har i dag mange forskellige portvine i sortiment, som strækker sig fra de helt unge ruby og white ports og op til både 30, 40 og 50 år gamle tawny-portvine.

Her får du en delikat tawny-portvin som er sammenstukket af forskellige modne vine, modnet gennemsnitteligt i 50 år på 550-liter store port pipes-tønder i lagerhallerne hos Quinta da Pacheca i Douro-dalen i Portugal. Under modningsprocessen får vinen sin karakteristiske ravfarve og aroma fra den langvarige oxidation. Den grønlige tone i glassets yderkant, som denne vin har, indikerer en meget, meget gammel vin. Under den ekstremt lange modningsproces stiger sukkerindholdet i vinen grundet fordampning af sprit og vand, hvilket efterlader en sødmefuld portvin med hele 192 gram restsukker pr. liter. Men grundet den lange modning balanceres vinens sødme enestående flot.

Denne vin præsenterer sig selv med en intens aroma af nødder, chokolade, krydderier, toffee og karamel. I munden er der en meget frisk kompleksitet, toffee, karamel og tørrede frugter med en vedholdenhed, som kun en meget gammel vin opnår.

Der bliver kun lavet ganske få flasker af denne vin grundet den ekstremt høje alder.

Vinen indeholder 20 % alkohol og serveres optimalt ved 16 grader.

Vinen har modtaget hele 98 points af selveste Robert Parker. 

1 flaske indeholder 70 cl.

 

 

 

Anbefalet
Andre købte også
Tilbehør

Køge Vinkompagni

Vestergade 20H, 4600 Køge

tlf: 53 87 02 25, mail@koegevinkompagni.dk

koegevinkompagni.dk