Kongemjød Nr. 1 – Gorm den Gamle

185,00 DKK

Kongemjød Nr. 1 – Gorm den Gamle

Sød, fyldig og kompleks

Med en konge, der var glad for de søde sager, og som var et magtmenneske, der ville have det absolut bedste, var der ingen tvivl om, at denne kongemjød skulle være fyldt med gode sager og der skulle ikke mangle noget.
Mjøden er lavet med en større mængde honning end vi normalt bruger; en god sensommerhonning, også er der tilsat en stor mængde æblemost for at give mjøden en sød og fyldig bund med lidt af den syrlighed, æbler kan give.

Derudover har vi valgt at bruge kvan, da denne plante har været almindelig udbredt i vikingetiden, hvor vi også ved, at den har været en god kilde til C-vitamin for vikingerne.
Som en sidste ingrediens har vi tilsat egespåner til mjøden for at give den lidt kant og karakter.

Serveringsforslag

Gorm den gamle er en sød, fyldig og kompleks mjød, på trods af dens mørke aroma og noter har den en frisk syre og let bitterhed som afbalancerer de tunge fadede smage som karakteriserer den, samt dens intense honningsødme. Dens røg, fedme og fylde minder om tunge fadlagrede rødvine.

Gorms kongemjød er sød, og dens primære formål i sammensætning med mad vil være med ost og desserter, dog giver dens fadede fylde og lette tanniner den som en sjælden mjød potentialet til at passe godt sammen med rødt kød. Som en drik til desserter eller ost fungerer den som en Sauternes, dens intensitet kræver stærke og skarpe oste, eller tunge og komplekse desserter, gerne honning eller karamel baseret.

Glas

Gorm den gamle har en usædvanligt intens aroma og kan derfor serveres i store glas uden at miste noget, derudover skal den helst ikke serveres i glas som fremhæver dens sødme. Det bedste type glas vil være et klassisk bordeauxglas.

1 flaske indeholder 50 cl. - 12% alkohol

Anbefalet
Andre købte også
Tilbehør

Køge Vinkompagni

Vestergade 20H, 4600 Køge

tlf: 53 87 02 25, mail@koegevinkompagni.dk

koegevinkompagni.dk