Gonzalez Byass Sherry - Pedro Ximenez NECTAR
Gonzalez Byass Pedro Ximenez NECTAR
Verdensklasse fed og lækker Sherry. Ligner motorolie!
BEDSTE KØB i EB
Nødder, kaffe, brændte frugter og julekrydderier pakket ind i en yderst elegant PX. Flot og lang eftersmag, skal bare nydes..
Lagret på amerikansk eg i ca. 9 år, hvor man har fulgt solera og criadera systemet. Tydelig aroma af rosiner, tørrede figner og dadler. Smagen har en lang og livlig finish.
Server den lækre sherry som aperitif, kraftige mørke desserter "figner/blomme" eller til en tung nøddekage, vanille is samt risalamande.
Gonzalez Byass er et familiefirma grundlagt i Jerez i 1835 og internationalt berømt som producent af sherry og brandy fra Jerez. I 175 år har firmaet været stolt af kvaliteten og varianterne i deres portefølje.
Gonzalez Byass Sherry:
Gonzalez Byass er en gammel vin familie. Helt tilbage i 1835 gik en ung mand ved navn Manuel María González Ángel (grundlæggeren af Gonzalez Byass) lange ture gennem det gamle centrum af bydelen Jerez i selskab med sin onkel José Angel y Vargas. Det var de dage, hvor man stadig kunne høre hestehove langs gaderne. Manuels "Tio Pepe" - Onkel Joe - var hans største tilhænger, da han startede med den fascinerende produktion af sherry, og det var allerede omkring dette tidspunkt, at José Angel - Tio Pepe – begyndte personligt at udvælge fade i et forsøg på at finde den perfekte vin. Mange år senere døbte Manuel María denne solera "Solera del Tio Pepe" - Uncle Joes Solera - en inskription, der stadig kan læses på en af tønderne i vinkælderen. Således begyndte legenden om den mest berømte Fino sherry i verden.
Kort efter, opmuntret af en kontinuerlig stigning i eksporten, startede Manuel María sin karriere i vinbranchen ved at eksportere et antal fade til United Kingdom. Som hans virksomhed blev mere og mere vellykket, blev han kendt som "Don" Manuel María González. Han besluttede at gå ind i et partnerskab med hans agent i England, Robert Blake Byass. I et brev til Byass i 1836, nævnte Robert, at han ville sælge en usædvanlig bleg hvidvin, han havde fremstillet. González Byass blev kendt ikke kun for denne verdensberømte vin, men også for "Brandy de Jerez" såsom ”Lepanto”, der først blev solgt i 1850'erne.
I 1863 blev det gamle selskab omdøbt til González Byass. I 1988 gik familien Byass på pension og stoppede med at være en del af virksomheden, og lige siden har vingården tilhørt direkte efterkommere af Manuel María González. I dag er det stadig en familieejet vingård, i øjeblikket i hænderne på den femte generation af González familien. Et fælles træk for alle
Et kolli indeholder 6 flasker - 75 cl. 15 % Alkohol.
Køge VinkompagniVestergade 20H, 4600 Køgetlf: 53 87 02 25, mail@koegevinkompagni.dkkoegevinkompagni.dk |