Seghesio - Family Vineyards - Zinfandel - Sonoma - Californien

239,00 DKK
Køb 6 eller flere til 199,00 DKK pr stk. spar i alt 40,00 DKK pr stk.

Seghesio - Family Vineyards - Zinfandel - Sonoma - Californien 

92 point - Wine Spectator: "Plush in texture, this Zin is generous with blackberry and cherry flavors that draw in accents of briar patch, black pepper and toasty cinnamon as it finishes with zesty tannins. Drink now through 2031."

Fra 750.000 kasser ordinær vin …

Op til 1980’erne var Familien Seghesio en af de helt store operatører på Californiens marked for bulkvine på købte druer. Vingården fremstillede hvad der modsvarede 750.000 kasser vin om året, og kvaliteten var temmelig ordinær. Dette ændrede sig dramatisk, da den unge Ted Seghesio overtog styringen af ejendommen. Han ville hellere fremstille verdensklassevin fra familiens egne vinmarker, som var blevet udplantet af oldefar Edoardo Seghesio.

 …til et meget mindre antal ekstraordinære flasker vin

Familiens marker lå i de bedste mikroklimaer i Sonoma, og de fleste af vinstokkene var de oprindelige, som oldefaren havde udplantet helt tilbage til 1890’erne! Ted overtalte resten af familien, og få år senere fremstillede de udelukkende vin fra deres egne druer. Den årlige produktion styrtdykkede til 30.000 kasser, men til gengæld var kvaliteten helt sublim. Seghesio regnes i dag for at være USA's bedste Zinfandel-producent og ”Master of Zin”

Zinfandel - arbejdshest eller superstjerne?

Zinfandel-druen er i stand til at levere en ganske hæderlig kvalitet, også selvom man høster meget store udbytter pr vinstok- så det gør de fleste vinbønder. Kun en lille håndfuld producenter forsøger at fremstille vine i verdensklasse på Zinfandel, hvilket blandt andet kræver at man er uhyre omhyggelig med kun at dyrke druen på de bedste marker, og desuden begrænser udbyttet til et minimum. Hverken på mark eller i vineri bliver der overladt noget til tilfældighederne. Der bliver kun beskåret og udtyndet per håndkraft, og samme ressourcekrævende indsats prioriteres også under høsten, hvor druerne håndplukkes og sorteres i "løse" druer og i hele drueklaser. Begge fordeles til flere typer af gærtanke, hvor der bruges forskellige teknikker (eng; pump-over, open og rotation). Gæringen forløber over 7-12 dage, før vinen overføres til fadene, hvor også den malolaktiske gæring finder sted. Netop denne seriøse tilgang til at lave vin gør, at Familien Seghesio i dag regnes af de fleste eksperter for at lave de bedste af de bedste Zinfandel-vine.

Raffineret Sonoma County Zinfandel fra Seghesio Family Vineyards

Seghesios Sonoma Zinfandel laves på lavt ydende druer fra så gode og kendte distrikter som; Sonoma, Russian River, Alexander Valley and Dry Creek Valley. Vinen er produceret på 83 % Zinfandel, 10 % Petite Sirah, 3 % Alicante og 4 % andre originale druer. Alle håndhøstede og alle bidrager med sit speciale og øger kompleksiteten. Vinen er fadlagret 10 måneder på fade af fransk og amerikansk eg. Kun de ca. 8 % heraf er helt nye. Duften er pakket med intens, rød bærfrugt og nuancer af mokka, mineraler og vanilje. Smagen er stor og magtfuld, og selvom vinens alkoholprocent er i omegnen af 15 %, bibeholdes elegancen og harmonien, takket være en superfin tanninstruktur og en aromarigdom der er helt unik.

1 kasse indeholder 12 flasker af 75 cl. - 15% alkohol.

Anbefalet
Andre købte også
Tilbehør

Køge Vinkompagni

Vestergade 20H, 4600 Køge

tlf: 53 87 02 25, mail@koegevinkompagni.dk

koegevinkompagni.dk