-13%

2021 Vireton Pinot Noir Archery Summit Winery

349,00 DKK 399,00 DKK (spar 50,00 DKK)

2021 Vireton Pinot Noir

Archery Summit Winery

Oregon - Pinot Noir i verdensklasse

#56 in the Top 100 list - Wine Spectator

93 point - Wine Spectator: "Plush and elegantly detailed, with expressive rose petal, raspberry and brown baking spice accents that glide on the long, supple finish."

92 point - James Suckling: “Notes of sour cherries and redcurrants with pomegranate skins, cardamom and dusty soil undertones. Medium-bodied, fresh and succulent with attractive tension and toned acidity, dusted with some firm, crunchy tannins. Flavorful finish.”

90 point - Wine Enthusiast

 

 

Oregon ligger mellem USA's to største vindyrkende stater, Californien & Washington State. Klimaet i Oregon er imidlertid væsentligt køligere og giver optimale betingelser til især Bourgognes delikate Pinot Noir-drue, der er virkelig krævende med hensyn til terroir. Oregons moderne vinproduktion er fra 60'erne, og allerede i 70'erne var Oregon for alvor på kortet som Pinot Noir-område i verdensklasse. Sammenligningen med Bourgogne er altid ligefor, men her er Archery Summits winemaker, Ian Burch, helt klar i spyttet: "Vi laver ikke Bourgogne-vine her. Oregon er unikt og synger med sin helt egen stemme." -Og man må give ham ret. Ydermere gør det regionen endnu mere spændende, at der inddeles i subområder og derefter enkeltmarker, hvor jordbund, klima osv. adskiller sig fra hinanden. Det giver individuelle vine med personlighed og særpræg. Det kan vi lide!

 

Archery Summit - Oregons førende vinbrug

 

Med mere end 35 vine, der har scoret 90 point eller derover i Wine Spectator, har Archery Summit cementeret sin position som Oregons top Pinot Noir vinbrug. Vingården ledes af Anna Matzinger, der har ansvaret for vinificationen og Leigh Bartholomew, der har ansvaret for Archery Summits 5 vinmarker: Archery Summit, Red Hills, Arcus, Renegade og Looney Vineyard. Hver parcel nurses efter økologiske principper af sit eget team, der har et intimt kendskab til hver en række og hver en vinstok. Alle parceller er med ekstremt tæt plantede vinstokke, der sikrer terroirpræg og klaser med exceptionelt koncentrerede druer. Naturen laver vinene Pinot Noir er en delikat drue, der kræver et minimum af intervention for at bevare og vise sine kvaliteter. Brugen af pumper er derfor elimineret, og vineriet er konstrueret, så vinen flyttes ved hjælp af tyngdekraften. Druerne ankommer øverst i vineriet og fortsætter i fem niveauer til den endelige aftapning. Der anvendes alene den naturlige gær. Fadene udvælges fra forskellige bødkere og med forskellig toastning, så de matcher udtrykket fra hver parcel.

 

Pinot Noir - Willamette Valley

 

Archery Summits Willamette Valley Pinot Noir kaldes fremover for Vireton og denne vin er skabt med frugt fra tre forskellige vinmarker i subregionerne; Dundee Hill, Eola-Amity Hills og Yamhill-Carlton, som alle er beliggende i Willamette Valley. Idéen er at skabe en synergi frem for at dyrke hver parcels individuelle udtryk. Druerne er høstet mellem den 12. september og den 24. september. Alt blev håndsorteret inden gæringen på den naturlige gær i åbne gæringskar, der tillader "pigeage", hvor drueskindet i de første to tredjedele af gæringen, mekanisk stødes ned i den gærende most. 19 % af druerne er hele klaser. Efter endt gæring og maceration på drueskindet lagres vinen på fade af fransk eg, hvoraf 10-15 % er nye fade. Selve lagringen varer i 10 måneder, inden vinen kommer på flaske. Den årlige produktion er på kun ca. 24.000 flasker. Resultatet placerer Oregon, og Archery Summit i særdeleshed, i den absolutte top blandt stor Pinot Noir udenfor Bourgogne. Her er storhed, seriøsitet og velsmag i et glas. Silkebløde tanniner med den mest kernesunde Pinot Noir aromaer du kan ønske. Oregon’s Archery Summit rammer plet med denne Pinot Noir.

 

1 kolli indeholder 12 fl. á 75 cl. – 13,5% alkohol

Anbefalet
Andre købte også
Tilbehør

Køge Vinkompagni

Vestergade 20H, 4600 Køge

tlf: 53 87 02 25, mail@koegevinkompagni.dk

koegevinkompagni.dk