-15%

R. Lòpez de Heredia – Vina Tondonia, Vina Cubillo

169,00 DKK 199,00 DKK (spar 30,00 DKK)

R. Lòpez de Heredia – Vina Tondonia, Vina Cubillo - Crianza 2015 Rioja DOC

Dette er enkeltmarks-rioja fra old-school kultproducenten over dem alle. Der står ganske vist crianza på etiketten, mens både lagring og alder ellers snildt kvalificerer den til gran reserva. Og sådan er der så meget hos López de Heredia - Viña Tondonia, der ikke er som nogen andre.

 

Viña Cubillo laves på druer fra Cubillas-marken, hvor alle vinstokke med et aldersgennemsnit på ca. 50 år står som bush vines. Druerne er tempranillo (65%), garnacha (25%), mens resten udgøres af mazuelo og graciano.  Druerne håndhøstes skånsomt i koniske, skulderbårne træbeholdere (hjemmegjorte, naturligvis!), der beskytter klaserne mod tryk, så de når frem til vineriet i topform.

 

Vinifikation og lagring foregår på fade fra eget bødkeri. Der gæres med naturgær på ca. 130 år gamle egefade på 24.000 liter, mens vinen lagres tre år på gamle barriques af amerikansk eg.

Filtrering anvendes ikke – kun klaring på gammeldags manér med æggehvider.

Viña Cubillo er en intens vin men uden voldsom tyngde. Denne crianza oser ikke af vaniljearomatiseret boysenbæryoughurt; dette er et fint, slankt og ciseleret vidunder med rød, elegant og moden frugt, flankeret af kaffe-, vailje- og kokosaromaer fra fadet. Desuden fornemmes skovbunds-agtige lagringsaromaer i en vin med personlighed og kant. Den dufter og smager af gamle dage, men dette er halvgammel vin, der ikke desto mindre er fuld af vitalitet.

Nyd den ny eller om en god håndfuld år; den lagrer glimrende.

93 points Robert Parker's Wine Advocate

1 kolli indeholder 6 flasker á 75 cl. – 13,5% alkohol

Anbefalet
Andre købte også
Tilbehør

Køge Vinkompagni

Vestergade 20H, 4600 Køge

tlf: 53 87 02 25, mail@koegevinkompagni.dk

koegevinkompagni.dk