Rivesaltes Vintage 1992 – Terrassous
Bemærk: Jule- og Nytårsvin kan ikke nå at komme frem nu.
Vi sender derfor først igen d. 06. januar.
Rigtig glædelig jul og godt nytår.
Rivesaltes Vintage 1992 – Terrassous
Dyb gylden med kobberglimt. En næse med stor intensitet af tørrede frugter, banan og abrikos samt let ristede noter. Fuldt og friskt i munden, parfumeret med kandiseret skræl og med en ekstraordinær længde.
Du kan spørge dig selv, om det virkelig er nødvendigt at ledsage en sådan nektar med mad. Måske ville en foie-gras eller lidt kaviar gøre den retfærdighed.
Server kølet ved cirka 12° til 14° C. Kan nydes med det samme og da vinen allerede er oxideret ændrer den sig ikke efter åbning.
Den kan holde i månedsvis ved kølig opbevaring
Lagret i 21 år på egetræsfade. I løbet af denne periode fordamper en vis mængde, hvilket er kendt som 'Englenes Andel'.
Fade, der er over 20 år gamle, er nogle gange kun halvt fyldte.
Om Terrassous
I dag dyrker 70 vinavlere de 800 hektar af vores område ved hjælp af en kombination af gammelkendt know-how og moderne vingårdsdrifts- og vinfremstillingsmetoder. Med over 90% af vores vinstokke klassificeret som Appellation Origine Protégée (beskyttet oprindelse) - A.O.P. Côtes du Roussillon – Les Aspres, A.O.P. Côtes du Roussillon, A.O.P. Muscat de Rivesaltes, A.O.P. Rivesaltes - producerer vi årligt omkring 30.000hl (svarende til 4 millioner flasker). Vores vine er karakteristiske for deres rigdom af aromaer og finesse af tanninerne. Uanset om du vælger en frugtagtig vin eller en, der er lagret på egetræ, kan du være sikker på, at det altid vil være en fornøjelse. Prøv også vores fantastiske Rivesaltes søde vine - nogle af dem er lagret op til 40 år på egetræsfade.
Legenden siger, at for længe siden i det sydlige Frankrig, i dagene hvor Barcelona ikke var mere end et stykke jord, eksisterede en by ved navn Mirmanda på bredden af floden Canterane. Mirmanda siges at have været hjemsted for feer ("les Encantades") før den blev skyllet væk af en pludselig oversvømmelse stigende fra Middelhavet. Usynlig for almindelige dødelige, var byen kun blevet set af nogle få hyrder værdsat af feerne, og nogle af dem blev senere meget velhavende. Ingen kender oprindelsen af denne legende, som illustrerer den rige frugtbarhed af den catalanske fantasi. Den ældste registrerede omtale af landsbyen Terrats, der dengang var kendt som "Terrenum", går tilbage til den 30. juli i år 844. På den dag solgte Argila, søn af greven af Barcelona, to godser til sin søn Berà. Den ene blev kaldt Furchas (i dag landsbyen Fourques) og den anden var Terrenum. Et århundrede senere, i 960, var navnet blevet ændret til Terradas, og kort tid efter var det kendt definitivt som Terrats.
På disse stenede og skiferbakker mellem 150 og 250 meters højde har vi siden 1952 dyrket typiske middelhavs druesorter: Grenache (sort, grå eller hvid), Syrah, Mourvèdre, Carignan, Macabeu, småbærret Muscat og Alexandrian Muscat. Soltimerne, højden, nærheden af havet og fodene af Canigou-bjerget, som kulminerer ved 2800m, forener sig alle for at skabe et uforligneligt klima; dette er regionen kendt som "Aspres". Af respekt for dette enestående terroir praktiserer vores avlere fornuftig vinavl for at minimere deres indvirkning på miljøet og bidrage til beskyttelsen af mennesker og natur. Vores Vinmarkskommission bestående af teknikere og vinavlere udvælger parceller og fastsætter derefter specifikationer for hver enkelt med det formål at producere de bedst mulige druer tilpasset hver enkelt vinstil.
1 flaske indeholder 75 cl. – 20% alkohol
Køge VinkompagniVestergade 20H, 4600 Køgetlf: 53 87 02 25, mail@koegevinkompagni.dkkoegevinkompagni.dk |