Duval Leroy - Blanc de Blanc - Grand Cru - Champagne
Duval Leroy - Blanc de Blanc - Grand Cru - Champagne
95 point - Falstaff
Guldmedalje - Mundus Vini Spring Tasting 2023
94 point og Guldmedalje - Sommeliers Choice Awards
1. plads i kategorien ”Bedste Non Vintage Blanc de Blancs” - Falstaff
Duval Leroy er på Decanters' top 5 liste over “Top Côte des Blancs wineries to visit”.
100% Chardonnay fra de bedste Grand Cru marker i 6 byer i Côte des Blancs, højborgen for Chardonnay. Her får du en silkeagtig og blød champagne med en fin, cremet konsistens og delikat mousse. De besnærende aromaer byder på hvide blomster, mandarin, mandel, brioche og ristet eg. Smagen er intens med en udsøgt dybde, elegance og kompleksitet. Champagnen slutter af med en mineralsk finish med antydning af citrusskal, som er så typisk for Chardonnay, og en snert af egetræsfad.
Duval-Leroy er det sidste champagnehus af sin størrelse, som er 100% familieejet. Huset besidder 200 hektar vinmarker, som overvejende ligger i Côte de Blancs-regionen. Blandt andet besiddes der jord i samtlige Côte de Blancs-byer med Grand Cru-status. Ifølge overhovedet, Carol Duval-Leroy, er den uhindrede adgang til druer fra de bedste marker nøglen til husets succes. Mens andre producenter må følge markedsprisernes luner, når de opkøber druer hvert år, er Carol Duval-Leroy sikker på, at hun kan arbejde med druer i netop den ønskede kvalitet og stil, år efter år.
Duval-Leroys champagner er elegante og feminine. Carol Duval-Leroy nægter at lefle for amerikanske og asiatiske forbrugere, som vil have fylde og frugtsødme. Hun laver tørre, aromatiske og udtalt feminine vine, der ofte betegnes som den fremmeste eksponent for elegant champagne.Fra de bedste Grand Cru marker i Côte des Blancs
100% Chardonnay fra de bedste Grand Cru marker i 6 byer i Côte des Blancs, højborgen for Chardonnay. Byerne er: Le Mesnil sur Oger, Oger, Avize, Cramant, Chouilly og Oiry. Basisvinen er fra 2006. Efter den alkoholiske gæring, gennemgik vinen også malolaktisk fermentering for at blødgøre syren. Derefter hvilede den på gærresterne i 9 måneder. 4% af vinen lagrede i egetræsfade. Efter blanding og andengæring modnede champagnen i hele 12 år i flasken før degorgering. Dosage-niveauet er på 3 g/l. Denne prestige cuvée er flasket i en særlig flaske skabt på initiativ af Carol Duval-Leroy. Halsens smalle diameter på 26 mm begrænser udvekslingen af gasser under lagringen, hvilket betyder, at champagnen opretholder en usædvanlig friskhed. Flaskens specielle, ”antikke” mørkebrune farve beskytter vinen mod skadelig UV stråling.
1 flaske indeholder 75 cl. - 12,5% alkohol.
Køge VinkompagniVestergade 20H, 4600 Køgetlf: 53 87 02 25, mail@koegevinkompagni.dkkoegevinkompagni.dk |