Knebel - Riesling - Feinherb - Tyskland

149,00 DKK

Knebel - Riesling - Feinherb - Tyskland 2021

Dette er Knebels mest ydmyge halvtørre/halvsøde riesling, men niveauet er vanvittigit højt allerede her.

Weingut Knebel er et familiebrug med 7 hektar vinmarker på svimlende stejle marker omkring Winningen i Mosel, hvor der laves håndlavet vin i referenceklassen, hvilket bekræftedes med indlemmelsen i VDP i 2017 (...den med ørnen...).

Knebel laver alle vintyper fra knastør til ædelsød med usvigelig sikkerhed – også denne feinherb; en term der vel bedst kan oversættes off-dry. Idéen med typen er, at den til tider barske syre balanceres af en lille frugtsødme, så helheden fremstår harmonisk resulterende i en vin, der kan bruges både til salt mad såvel som til hyggevin.

Her er alt håndarbejde, hvilket er en selvfølge for dem, der har set markerne; de ligner mest af alt lodrette bjergvægge. Det er ikke alene en fysisk udfordring at lave vin her fra: det er afsindigt omkostningstungt at lave vine fra et så fjendtligt landskab. Ikke desto mindre leverer vinene stadig god value-for-money. Der er siden 2012 hverken anvendt herbicider eller kunstgødning.

Denne riesling feinherb er hovedsageligt lavet af druer fra den stejle del af Winninger Domgarten, der ligger lige over Winningen mellem Brϋckstϋck og Hamm.

Vinen passer perfekt til den syrefaste, slanke årgang 2021, så restsødmen maches til perfektion i en svævende, aromatisk og ubesværet velsmagende stil.

I sin ungdom er den udfarende aromatisk, floral, med stor spændstighed i forholdet mellem frugt og syre og hvalpet på den helt rigtige måde. Spontangæringsaromaerne giver en smule bredde/fyldefornemmelse i en særdeles helstøbt ballerinavin, der kun kan laves i Tysklands nordlige vinområder.

Knebel Riesling Feinherb smager forrygende nu, men den vil også kunne ligge i en rum tid.

1 flaske indeholder 75 cl. - 10,5% alkohol.

Anbefalet
Andre købte også
Tilbehør

Køge Vinkompagni

Vestergade 20H, 4600 Køge

tlf: 53 87 02 25, mail@koegevinkompagni.dk

koegevinkompagni.dk