QUORHUM 12 NOIR DENMARK EDITION
QUORHUM 12 NOIR DENMARK EDITION
Fantastisk spiritus fra dominikanske Oliver Rums i ”den gamle stil”.
Denne enestående flaske er nænsomt sammensat af forskellige romdestillater på Den Dominikanske Republik, af legendariske Oliver Rums. Oliver Rums har siden 1980’erne modnet og blendet rom på øen, en familietradition som går helt tilbage til 1800-tallets Cuba. Pedro Ramon Oliver, manden der genoptog produktionen af familiens rom, har nu givet faklen videre til sønnen Máximo Oliver, som nu overser romproduktionen i Den Dominikanske hovedstad, Santo Domingo.
Med Quorhum 12 Noir Denmark Edition søger Máximo tilbage til rødderne, i et utrolig vellykket forsøg på, at kreere en spiritus som Oliver Rums engang var berømmet for. Duften besidder noter af voluminøs toffee, kandiseret appelsin, dyb og moden frugt samt ristede kaffebønner. Smagen er meget sødmefuld og mørk, og spiller på alle tangenter; julekrydderier, krydderkage, varm frugt og samtidig med en lækker og balanceskabende alkoholfornemmelse.
Intet mindre end flydende guld fra et enestående romhus.
Generelt om Ron Quorhum - Den Dominikanske Republik
Ron Quorhum er lagret, blendet og tappet af Oliver & Oliver på Den Dominikanske Republik. Dette firma er kendt for at opkøbe rom fra de omkringliggende romproducenter i nabolandene for selv at bearbejde destillater. Oliver & Oliver får bl.a. deres destillater fra Guatemala, Trinidad, Nicaragua og Colombia.
Ron Quorhum er en moderne premium romserie, fejret som nyskabende, men med rødder i gamle cubanske produktionstraditioner. I denne serie af rom har man både brugt rom destilleret på en base af sukkerrøsjuice samt melasse. Derudover har man ligeledes brugt to typer egetræ under lagringsprocessen, herunder amerikansk egetræ samt fransk egetræ. Man kan på denne måde sige, at den spanske romtradition møder den franske og har skabt en hybrid, men den uovertruffen fylde og kompleksitet.
Under hele lagringsperioden på de såkaldte Solera-systemer bliver de enkelte fade fulgt og analyseret af blenderne, med den såkaldte masterblender som den overordnede ansvarlige. Inden rommen hældes på flasker ligger den i 2-6 uger i åbne fade og ilter.
Oliver & Oliver er kendt for at benytte forskellige ”blendekomponenter”. De har fx et komponent som kaldes ”moderrom” og et komponent der kaldes ”compuesto”. Moderrommen indgår i stort set alle deres aftapninger og har en gennemsnitlig alder på 25 år. Dette tilfører masser af dybde og sødme til de forskellige serier af rom. Compuesto’en er en meget gammel rom med masser af egetræssmag og bitter tanniner, som i sig selv ikke er behagelig at drikke, men som tilfører en masse kompleksitet til det endelige blend.
I Quorhum-serien finder du både en 12, 15, 23 og 30 års solera-udgave og nye aftapninger i serien er under udvikling.
1 flaske indeholder 70 cl. – 40% alkohol
Køge VinkompagniVestergade 20H, 4600 Køgetlf: 53 87 02 25, mail@koegevinkompagni.dkkoegevinkompagni.dk |