-17%

A.H. RIISE BLACK BARREL PREMIUM NAVY SPICED

299,00 DKK 359,00 DKK (spar 60,00 DKK)

A.H. RIISE BLACK BARREL PREMIUM NAVY SPICED

Krydret efter en urgammel og hemmeligholdt opskrift – Black Barrel’s smagsprofil og farve lever absolut op til dens navn. En super spiritus både til at drikke rent og til at putte i drinks!

Duft

Mokka, valnødder og brændte figner, såvel som let brændte egetræsnoter.

Smag

Julekrydderier og mørk chokolade forenes i en dyb, fed smag.

Eftersmag

Mokkasmagen vender tilbage og toner langsomt ud.

Smager fortrinligt sammen med Franklin & Sons Ginger Beer i en "Mørk og Stormfuld", sammen med et par skiver lime og masser af isterninger

Om Produktet

A.H. Riise Black Barrel Spiced blev skabt til ære for det danske søværns lange og begivenhedsrige historie. Verdens ældste flådevæsens historie kombineret med de traditionelle fadbrændingsmetoder som har aner helt tilbage i det 15. århundrede resulterer i den sorte tønde. Ved at brænde fadene som denne spiced spirit drink lagres på, har A.H. Riise skabt en mørk blanding med komplekse smagsnoter.

Disse smagsnoter kommer ikke fra den forkullede del træ, men fra træet bagved, hvis smagsnoter er blevet åbnet af varmen, og som afgiver den modnede spiritus med trænoter, samtidigt med at den fjerner den eventuelle skarpe smag af garvesyre, som ofte findes i egetræ.

Smagsnoter

I duften mødes man af en aroma af mokka, valnødder, brændte figner og let brændte egetræsnoter. I smagen er der julekrydderi og mørk chokolade, som til sammen skaber en dyb, fed smag, der i eftersmagen toner ud i en note af mokkakaffe.

Om A. H. Riise Spirits

Albert Heinrich Riise (1810-1882) kom oprindeligt fra Ærøskøbing, og uddannede sig til cand. pharm. i København. Hvor han senere blev ansat på Det kgl. Militær- og Waisenhusapotek.

Riise var meget opsat på at åbne sit eget apotek, og da lejligheden bød sig, rejste han i 1838 til øen Sankt Thomas i det daværende Dansk Vestindien, hvor han af lidt snørklede veje til sidst åbner St. Thomas Apothecary Hall A.H. Riise.

Her fandt han hurtigt ud af, at der var gode penge i at handle med andet end apotekervarer, så han solgte også husholdningsartikler, kosmetik, konserves, chokolade og meget andet. Alberts engroshandel solgte til hele det Caribiske øhav.

 A.H. Riise-brandet bliver født

Riise begyndte også at producerer rom og bitter. I starten til medicinsk brug imod maveonder og andre genvordigheder. Han udviklede brands som Old St. Croix, Riise’s Guava Rom og A.H. Riise Rom.

Salget af rom gik utroligt godt, faktisk så godt, at Riise med tiden blev en rig og indflydelsesrig mand. Han fik adskillige tillidshverv på Skt. Thomas, bl.a. blev han formand for Kolonialraadet, direktør i Bank og St. Thomas, kirkeværge, medlem af Borgerraadet og bestyrelsesmedlem i flere firmaer. I 1860 blev han Ridder af Dannebrog, og i 1878 blev han Etatsraad – en rangorden af høj prestige – fordi han havde skænket St. Thomas Kommune $6.000 til køb af tre skolebygninger.

Fra Skt. Thomas til Frederiksberg.

Albert Riise overlod apoteket på Skt. Thomas til svigersønnen Jens Alfred Alexius Jørgensen, hvorefter han rejser til København. Her køber han en stor villa, som han navngiver ”Villa St. Thomas”. Albert lod parken beplante med sjældne planter, anlagde damme og byggede et mægtigt drivhus. Han døde i villaen i 1882, 72 år gammel. Gravstedet på Solbjerg Parkkirkegård kan stadig findes den dag i dag.

I 1883 overtager sønnerne Valdemar og Karl apoteket på Skt Thomas i fællesskab. Apoteket brændte dog ned til grunden i julen 1895 – et stearinlys antændte et knastørt juletræ! Valdemar, som nu driver apoteket selv, får det hurtigt genopført, men grundet langvarig sygdom – samt Dansk Vestindiens svindende kommercielle betydning – sælger han i 1913 både apoteket og Riise Bay Rum til Oluf Volmer Poulsen.

Ved salget af Dansk Vestindien til USA i 1917, overfører Poulsen sin bevilling til Svane Apotek i Vejle. Apoteket på Skt. Thomas eksisterer stadig den dag i dag, nu under navnet ”Vejle St Thomas Apotek”. Ligeså er navnet A.H. Riise stadigt kendt på Skt Thomas – blandt andet finder man A.H. Riise Mall på Main Street 37, hvor der stadig produceres rom og bitter med navnet A.H. Riise.

1 flaske indeholder 70 cl. - 40% alkohol

Anbefalet
Andre købte også
Tilbehør

Køge Vinkompagni

Vestergade 20H, 4600 Køge

tlf: 53 87 02 25, mail@koegevinkompagni.dk

koegevinkompagni.dk