Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Her finder du et rigt og spændende udvalg af dessertvine fra klodens mest populære områder med hovedvægten på Frankrig, Italien, Portugal og Spanien.

Du finder alt fra Madeira, Sherry, Moscatel og Rivesaltes over Tokaj til mousserende dessertvine som for eksempel den spændende røde Brachetto eller Moscato d'Asti.

Ønsker du hjælp til at finde den rette dessertvin, står vi altid til din disposition. Direkte import af dessertvine og dermed direkte salg uden dyre mellemled, gør at vi kan sælge en stor del af vinene direkte til dig og til særlige attraktive priser.

Du finder altid et spændende udvalg og gode tilbud på dessertvine. Køb online og få vinen direkte hjem til dig eller kom forbi vores store spændende vinbutik i Næstved. 

Sorter resultater:

Dutschke - 10 års Tawny - Bourbon Barrel - 50 cl. - Australien

Denne australske hedvin er lavet på Frontiqnac, Grenache, Pedro X, Shriaz, Muscadelle og Chardonnay. Druerne høstes i områderne  Barossa og Lyndoch. Vinen lagrer i solera system i min. 10 år, hvor efter den får en finish på gamle amerikanske Bourbon fade. Det giver lidt mere kant og kraft. Fantastisk vin til modne oste.

1 kasse indeholder 6 flasker af 50 cl. - 21% alkohol.

299,00 DKK 319,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Gonzalez Byass Pedro Ximenez NECTAR 37,5 cl.

 Verdensklasse fed og lækker Sherry. Ligner motorolie!
 * BEDSTE KØB i EB

Nødder, kaffe, brændte frugter og julekrydderier pakket ind i en yderst elegant PX. Flot og lang eftersmag, skal bare nydes..
Lagret på amerikansk eg i ca. 9 år, hvor man har fulgt solera og criadera systemet. Tydelig aroma af rosiner, tørrede figner og dadler. Smagen har en lang og livlig finish.
Server den lækre sherry som aperitif, kraftige mørke desserter "figner/blomme" eller til en tung nøddekage, vanille is samt risalamande.

Gonzalez Byass er et familiefirma grundlagt i Jerez i 1835 og internationalt berømt som producent af sherry og brandy fra Jerez. I 175 år har firmaet været stolt af kvaliteten og varianterne i deres portefølje.

Gonzalez Byass Sherry:

Gonzalez Byass er en gammel vin familie. Helt tilbage i 1835 gik en ung mand ved navn Manuel María González Ángel (grundlæggeren af Gonzalez Byass) lange ture gennem det gamle centrum af bydelen Jerez i selskab med sin onkel José Angel y Vargas. Det var de dage, hvor man stadig kunne høre hestehove langs gaderne. Manuels "Tio Pepe" - Onkel Joe - var hans største tilhænger, da han startede med den fascinerende produktion af sherry, og det var allerede omkring dette tidspunkt, at José Angel - Tio Pepe – begyndte personligt at udvælge fade i et forsøg på at finde den perfekte vin. Mange år senere døbte Manuel María denne solera "Solera del Tio Pepe" - Uncle Joes Solera - en inskription, der stadig kan læses på en af tønderne i vinkælderen. Således begyndte legenden om den mest berømte Fino sherry i verden.

Kort efter, opmuntret af en kontinuerlig stigning i eksporten, startede Manuel María sin karriere i vinbranchen ved at eksportere et antal fade til United Kingdom. Som hans virksomhed blev mere og mere vellykket, blev han kendt som "Don" Manuel María González. Han besluttede at gå ind i et partnerskab med hans agent i England, Robert Blake Byass. I et brev til Byass i 1836, nævnte Robert, at han ville sælge en usædvanlig bleg hvidvin, han havde fremstillet. González Byass blev kendt ikke kun for denne verdensberømte vin, men også for "Brandy de Jerez" såsom ”Lepanto”, der først blev solgt i 1850'erne.

I 1863 blev det gamle selskab omdøbt til González Byass. I 1988 gik familien Byass på pension og stoppede med at være en del af virksomheden, og lige siden har vingården tilhørt direkte efterkommere af Manuel María González. I dag er det stadig en familieejet vingård, i øjeblikket i hænderne på den femte generation af González familien. Et fælles træk for alle

Et kolli indeholder 6 flasker - 37,5 cl. 15 % Alkohol.

99,95 DKK 129,00 DKK (spar 29,05 DKK)

Old Codger - Fine Old Tawny - Australien

Old Codger Tawny Port er en blanding af gamle kvalitets vine, der alle er modnet på små egetræsfade i gennemsnit i mindst 8 år. Det er bedst at drikke den inden for 2 år, efter den er kommet på flaske. Den udstråler kompleksitet, og har den karakteristiske ”rancio” (butternutscotch) note.

Noten kommer fra at blande gamle prisvindende vine med yngre og friskere vine. Old Codger Tawny er en likørvin med sødme og smag af valnød. Afslutningen er en varm fornemmelse af alkohol og egetræs tannin, der giver en tørhed. Ved hjælp af brugen af Solera-blandings-systemet, giver det en ensartethed og kvalitet fra år til år. Den har en vidunderlig smagskombination, der bedst indtages sammen med gode venner og dejlige oste. Hvis du ønsker en cocktail, kan du hælde den i et glas med is og tonic og en smule lime.

Da Wayne Dutschkes bedstefar købte gården i begyndelsen af 1930’erne, var kun en lille del af den plantet med vinstokke. Resten blev brugt til mælkekvæg. I dag bliver langt det meste af den 72 hektar grund brugt til vin, og primært Shiraz. Shiraz tegner sig for 45 hektar. Derudover har Dutschke Wines Merlot, Cabernet Sauvignon og Chardonnay. I starten blev druerne solgt videre til andre producenter, men i 1990’erne besluttede de sig for at beholde nogle af druerne selv. Siden hen voksede deres egen produktion af vin frem til det niveau, det er i dag. I 1998 skiftede de navn fra WillowBend til Dutschke Wines.

1 kasse indeholder 6 flasker af 75 cl. - 18,5% alkohol.

 

 

 

169,00 DKK

Brachetto d'Acqui - DOC - Scanavino - Italien

 

Masser af frugtsødme i en rød, dessertvin med bløde bobler, der omgående får sommeren frem med noter af hindbær og jordbær, roser og en snert af peber, der bidrager med kompleksitet.


Det er den ideelle vin til friske rødebær eller melonstykker, hvis vinen serveres afkølet og ung. Også som velkomstdrink er vinen velvalgt.

 

Lidt populært kan man vælge at kalde det for en rød variant af Moscato - måske ikke 100% præcist, men det letter forståelsen!

Den særegne Brachetto-drue er kendt i såvel Piemonte som i det sydlige Frankrig.

 

* Lækker frisk, sødmefuld og vanedannende! - SOMMER PÅ FLASKE!

En kasse indeholder 6 flasker af 75 cl.  6% Alkohol.

79,95 DKK 89,00 DKK (spar 9,05 DKK)
Moscato - "EL CALIE" - Mosto d'Uva - Borgo Maragliano -- italien 2019
 
Perlende, frisk og sødmefuld smag og med et enormt lavt alkoholindhold, som gør den yderst velegnet som et glas i utide.

Vinen er fremstillet på 100% Moscato Bianco di Canelli druer. Intens smag af friske frugter som abrikoser og nektariner. Vinen er udtalt sød og således velegnet til søde desserter. Bør serveres ved en temperatur på ca. 6° C.
 

En kasse indeholder 6 flasker af 75 cl.  3% Alkohol.

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

89,00 DKK 99,00 DKK (spar 10,00 DKK)

Fattoria Le Pupille - Sol Alto - Toscana - Italien 2008 

Drømmen om en Botrytis, er blevet til virkelighed for Elisabetta Geppettis med denne Maremma Sol Alto med stor elegance.

Dessertvinen er fremstillet på druerne: Traminer, Sauvignon Blanc og Semillon Blanc, der er høstet sent for at opnå denne fremragende sødlige vin. Den har flot strågul farve med gyldne ravfarvede reflekser. Duften er himmelsk med stilrene toner af alverdens eksotiske frugter domineret af abrikos, ananas og fersken. SolAlto er fantastisk og sødmen nærmest kæler for tungen. Den har en perfekt balance grundet frugtsyren, som du ikke smager men blot fornemmer.

Anbefales at nyde som en "meditations-vin" af et stort rødvinsglas eller sammen med ost, frugttærter med friske frugter, pandekager med frisk frugt, chokoladekage eller til for eksempel julekonfekten.

En kasse indeholder 12 flasker af 37,5 cl. 13 % Alkohol.

Fattoria Le Pupille er vores relativt nye vinhus i Toscana/Italien. De fremstiller nogle af de bedste vine i Morellino di Scansano, Maremma og Toscana generelt, måske endda nogle af Italiens bedste vine. Elisabetta Geppetti er kvinden bag Le Pupille, der råder over 480 hektar land i Toscana. Elisabetta startede sammen med Erik Banti hele vinproduktionen af Morellino di Scansano i Maremma i det sydlige Toscana - der her beliggende helt ude ved kysten.

Klimaet ved kysten i Toscana giver en perfekt modning af især Sangiovese-druen. Den øgede mængde af solskin om dagen og køligere nætter medfører mere intense og kraftfulde druer samt øget koncentration til vinen.

 

139,00 DKK 169,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Recioto - DOC - Classico - Brunelli - Dessertvin - Italen

Intens rubinrød farve, med granatfarvede skær. Duften er intens og med utrolig mange nuancer, en fascinerende og utrolig elegant bouquet. Det er muligt at dufte violen, moden og saftig kirsebær, sveskeblommer og rosiner.
Desuden er der dufte af søde krydderier, karamel og sort tobak.
Smagen er rig og fuld, rund men alligevel fornem og afbalanceret, levende til trods for den søde fornemmelse, et let strejf af mandler i eftersmagen. Den har en elegant friskhed der forenes med en robust struktur. Meget lang eftersmag.

Denne dessertvin er ideel til tørre kager, mandler og Panettone kage, jordbær og vilde bær, samt blå eller modne oste.
Serveringstemperatur: 16 °C

De sundeste druer (Corvina Veronese 75 %, Rondinella 20 %, Molinara5 %) plukkes manuelt fra slutningen af september og begyndelsen af oktober, og bliver nænsomt anbragt på fade i et lag. Druerne ligges til tørre i lokaler med kontrolleret temperatur og fugtighedsgrad indtil presningen, som finder sted i januar måned..
Gæringsprocessen varer i 30 dage, og standses med kuldeteknik, der efterlader en betydelig rest af sukker i vinen. Vinen lagrer derefter i Allier egetræs fade i ca. 8 måneder, og modner derefter yderligere 6 måneder på flaske, før den sendes på markedet.

En kasse indeholder 6 flasker af 50 cl. - 13% Alkohol.

Her har vi en af de ypperste fortolkere af Amarone - Luigi Brunelli, han producerer 3 forskellige Amaroner, som alle i øvrigt skiller sig ud fra ?main stream? produkter ved at indeholde en lille del af druetypen Sangiovese. Det er alle 3 vine, som internationalt oppebærer en rating fra 93 ? 96 point. Standard Amaronen er ganske enkelt et godt køb. Når man ønsker det ypperste, er der vinene fra de to enkeltparceller ?Campo Inferi? og ?Campo Titari?, den første beskriver Luigi som den feminine og titari som den maskuline Amarone. Titari har i øvrigt i flere omgange opnået de bekendte tre glas fra Gambero Rosso. Hans Valpolicella og Ripasso vine giver ganske enkelt meget vin for pengene.

Lige fra oprindelsen har navnet Brunelli været tæt knyttet til området San Pietro in Cariano, en lille by i det klassiske Valpolicella-område, hvor vinene fremstilles og får navnet fra den romerske Cariae familie. Det er på denne jord, hvor vindyrkningen enes med gamle traditioner, at familien fra generation til generation viderefører den antikke kærlighed til vinfremstillingen, som har medvirket til en verdensomfattende succes.

Firmaet er nu ledet af den sagkyndige ønolog Luigi sammen med konen Luciana, der deler Luigi's ekspertise og passion. De har skabt en særligt vinserie, der er kendetegnet ved både virile og feminine værdier.
"Vinens karakter genspejler skaberens sind", og det er endnu mere tilfældet for vinene som Brunelli vingården fremstiller. Luigi er overbevist om, at hver vin fortæller om lyst, følelser og er en enestående fortryllelse, der med den bløde smag, harmoni og rundhed betager og leder i et unikum af stærke følelser og forventninger, der er præget af styrken, smagen og frugten af jorden samt af vinstokkenes vækst. Når man smager på Amarone Campo dei Titari - beslutsom og helstøbt , genspejler vinen karakteren af landmanden Luigi Brunelli - uden tøven og gådefuld. Derimod er det muligt at genfinde Luciandas sind i Amarone Campo Inferie - med de feminine strejf ,der lever op til traditionerne - blid og elegant.

Mellem de fredelige vinstokke på Valpolicella egnen , omringet af Lessini bjergene og af Val d?Adige dalen, er den solfyldte vingård Corte Cariano nu til dags også en residens, hvor Brunelli familiens gæstfrihed og vinsmagninger enes for at genopdage de antikke traditioner med en firma af en fornem historie, der stolt går fremtiden i møde.

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

225,00 DKK 249,00 DKK (spar 24,00 DKK)

Grevindens Kirsebærvin - Grevinde Mette Ahlefeldt-Laurvig. Grevindens Kirsebærvin kan nydes året rundt. Den kan med største fornøjelse nydes en hyggeaften foran pejsen og i juletiden er den perfekt, ikke mindst til ris a la mande – og så i øvrigt når man gerne vil forkæles lidt. For Grevinde Mette Ahlefeldt-Laurvig er livet på landet ikke nyt. Født komtesse Lerche-Lerchenborg og datter fra Lerchenborg Slot, var hun allerede som barn involveret i godsets aktiviteter og tjente penge ved at hjælpe til i kirsebærplantagen med at plukke og sortere bær. Denne kirsebærplantage blev startskuddet på slottes egen opskrift af kirsebærvinen, som i dag nydes mange steder rundt omkring i landet.

Kirsebærvinen stammer fra familiens gode gamle opskrift – men bliver produceret i topmoderne faciliteter for at højne sikkerheden og kvaliteten. Den rene råvare kommes i tanken og opskriften bliver nøje fulgt. Efter lagring foretages der analyser, som sikrer at smag, farve og kvalitet er et ensartet og af højeste kvalitet inden vi tapper vinen.

1 kasse indeholder 12 flasker 50 cl. 19 % Alkohol 

169,00 DKK 189,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Dutschke - PX Pedro Ximénes - 50 cl. - Australien

De to vigtigste druer, der dyrkes i det sydlige vinområde Jerez, i Spanien er Pedro Ximenez (PX) og Palomino. I begyndelsen af 2000’erne begyndte mange vinfremstillings-virksomheder at stoppe med at producere hedvin, og gik derfor lidt væk fra PX druen, Dette stoppede ikke Wayne Dutschke. Han købte naboens Pedro-druer og omdannede dem til sød hedvin. Efter 12 år i tønder i kælderen er vinen klar.

1 kasse indeholder 6 flasker af 50 cl. - 19% alkohol.

 

299,00 DKK 349,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Dutschke - 10 års - Liquid Amber - 50 cl. - Australien

Old Liquid Amber Tokai er en blanding af de vine, som er blevet produceret over et antal år fra “Semmler Bros” vinmarker og ældre vine fra Barissa området. Nogle af de mest dyrebare vine i denne flaske stammer fra 1988. I gennem årene er de blevet blandet for at give en tappeblanding med en gennemsnitsalder på 10 år. Ved at blande ældre vine med de yngre tapninger, har de produceret en tokai med alle de rigdomme og den saftighed man vil kunne forvente af denne sammensætning. Alt dette sammen med masser af karamel, toffee og nøddeagtige noter. Ganen er sød, rig og saftig. Old Liquid Amber Tokai har et afsluttende strejf af tørhed fra egetræ og varm alkohol.

1 kasse indeholder 6 flasker af 50 cl. - 19% alkohol.

 

299,00 DKK 349,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Klein Constantia - Vin De Constance - Sydafrika 2018

Klein Constantia, som blev grundlagt i 1685 af Simon Van Der Stel, der var den første hollandske guvernør i Cape Town. Vingården blev i 1980 købt af familien Jooste, som i en årrække brugte mange penge og megen tid på igen at få Klein Constantias navn spredt over hele den store vinverden. Klein Constantia ligger få kilometer uden for Cape Town, hvor markerne med vinstokke bølger ned af bjergsiderne i et klima, der er perfekt til fremstilling af store vine. Klein Constantia bliver ofte kaldt "verdens smukkest beliggende vingård", og i Wine & Spirits har Klein Constantia været blandt "Top 25 vineyards" i verden. På Tim James’ www.grape.co.za blev Klein Constantia i 2014 udnævnt til at være blandt de 20 bedste vinerier.
1 flaske indeholder 50 cl. - 14% alkohol.
699,00 DKK

Grillkassen - Smagekasse - 6 flasker

1 fl. Le Contesse Prosecco - lækre bobler til velkomst eller Aperol.

1 fl. Satori Marani Bianco - " den hvide Amarone " stor fyldig hvidvin.

1 fl. Le Versant Rosé - cremet, tør Sydfransk rosé.

1 fl. Governo All Uso - blød, fyldig og frisk rødvin.

1 fl. Passo Vero Appassimento - Syditaliensk fyldig rødvin lige til bøffen.

1 fl. The Applicant Late Harvest - perfekt til sommerdesserten.

1 kolli indeholder 6 flasker á 75 cl.

499,00 DKK

Del Duque Amontillado 30 år - Gonzalez Byass Sherry

Amontillado har fået 94 Point af Robert Parker. Den er produceret på Palomini druen efter Solera metoden og lagret i mindst 30 år. Farven er flot mørk gylden lige som mørk rav, og sherryen har en meget kraftig duft af gammelt træ, kandiserede frugter og valnødder. Den er tør og livlig i ganen med en meget lang, aromatisk og godt struktureret finish. En meget koncentreret og kompleks Sherry, der passer perfekt sammen med parmesan og andre modne oste. Anbefales at servere ved rumtemperatur.

Gonzalez Byass Sherry:

Gonzalez Byass er en gammel vin familie. Helt tilbage i 1835 gik en ung mand ved navn Manuel María González Ángel (grundlæggeren af Gonzalez Byass) lange ture gennem det gamle centrum af bydelen Jerez i selskab med sin onkel José Angel y Vargas. Det var de dage, hvor man stadig kunne høre hestehove langs gaderne. Manuels "Tio Pepe" - Onkel Joe - var hans største tilhænger, da han startede med den fascinerende produktion af sherry, og det var allerede omkring dette tidspunkt, at José Angel - Tio Pepe – begyndte personligt at udvælge fade i et forsøg på at finde den perfekte vin. Mange år senere døbte Manuel María denne solera "Solera del Tio Pepe" - Uncle Joes Solera - en inskription, der stadig kan læses på en af tønderne i vinkælderen. Således begyndte legenden om den mest berømte Fino sherry i verden.

Kort efter, opmuntret af en kontinuerlig stigning i eksporten, startede Manuel María sin karriere i vinbranchen ved at eksportere et antal fade til United Kingdom. Som hans virksomhed blev mere og mere vellykket, blev han kendt som "Don" Manuel María González. Han besluttede at gå ind i et partnerskab med hans agent i England, Robert Blake Byass. I et brev til Byass i 1836, nævnte Robert, at han ville sælge en usædvanlig bleg hvidvin, han havde fremstillet. González Byass blev kendt ikke kun for denne verdensberømte vin, men også for "Brandy de Jerez" såsom ”Lepanto”, der først blev solgt i 1850'erne.

I 1863 blev det gamle selskab omdøbt til González Byass. I 1988 gik familien Byass på pension og stoppede med at være en del af virksomheden, og lige siden har vingården tilhørt direkte efterkommere af Manuel María González. I dag er det stadig en familieejet vingård, i øjeblikket i hænderne på den femte generation af González familien. Et fælles træk for alle familiemedlemmerne er deres passion for vinens verden, deres store kærlighed til naturen, og deres stærke følelser omkring miljøet. 

Hans søn Manuel María González Gordon, ”Marquess of Bonanza”, var forfatter til den vigtigste bog, der er skrevet om Sherry, "Jerez, Xerez, Scheris". Næsten 80 år efter bogen første gang blev offentliggjort, er den stadig kendt verden over som Sherry "biblen". González familiens passion for vin har ført dem til ikke blot at sprede Sherry kulturen over hele verden, men også til at blive en ægte "familie" af vingårde, der trofast repræsenterer mangfoldigheden i Spaniens vinfremstilling. For mere end 30 år siden, begyndte González Byass at indarbejde vingårde fra de ikoniske vinfremstillingsregioner i Spanien, såsom Bodegas Beronia, i Ollauri, La Rioja, Cavas Vilarnau, i Sant Sadurni d'Anoia, Barcelona - Finca Constancia, i Otero, Toledo - Finca Moncloa, i Arcos de la Frontera, Cádiz - og Viñas del Vero, i Barbastro, i Somontano regionen. 

En kasse indeholder 6 flasker 37,5 cl. 21,5 % Alkohol.

 

 

195,00 DKK 249,00 DKK (spar 54,00 DKK)

Matusalem Sweet Oloroso 30 års - Gonzalez Byass Sherry

Matusalem har fået 93 Point af Robert Parker. Den bliver normalt solgt som en Oloroso Dulce, men denne kategori er ikke mere at betragte som en appellation og er teknisk set en Cream. Den er produceret på 75 % Palomino og 25 % Pedro Ximenez druer og har en flot, intens mahogni farve. Dybe aromaer af tørrede frugter, dadler, rosiner, krydderier og gammelt træ. 

Smagen er meget sød med en Oloroso karakter, der slås med ikke at blive domineret af de typiske dufte af Pedro Ximenez, tørrede figner og kaffe samt meget lidt syre og meget fyldig. Den føles glat og sød i munden med en lang fløjlsagtig finish. En elegant, kompleks og koncentreret Sherry, der anbefales sammen med bløde kage, oste og desserter.

Gonzalez Byass Sherry:

Gonzalez Byass er en gammel vin familie. Helt tilbage i 1835 gik en ung mand ved navn Manuel María González Ángel (grundlæggeren af Gonzalez Byass) lange ture gennem det gamle centrum af bydelen Jerez i selskab med sin onkel José Angel y Vargas. Det var de dage, hvor man stadig kunne høre hestehove langs gaderne. Manuels "Tio Pepe" - Onkel Joe - var hans største tilhænger, da han startede med den fascinerende produktion af sherry, og det var allerede omkring dette tidspunkt, at José Angel - Tio Pepe – begyndte personligt at udvælge fade i et forsøg på at finde den perfekte vin. Mange år senere døbte Manuel María denne solera "Solera del Tio Pepe" - Uncle Joes Solera - en inskription, der stadig kan læses på en af tønderne i vinkælderen. Således begyndte legenden om den mest berømte Fino sherry i verden.

Kort efter, opmuntret af en kontinuerlig stigning i eksporten, startede Manuel María sin karriere i vinbranchen ved at eksportere et antal fade til United Kingdom. Som hans virksomhed blev mere og mere vellykket, blev han kendt som "Don" Manuel María González. Han besluttede at gå ind i et partnerskab med hans agent i England, Robert Blake Byass. I et brev til Byass i 1836, nævnte Robert, at han ville sælge en usædvanlig bleg hvidvin, han havde fremstillet. González Byass blev kendt ikke kun for denne verdensberømte vin, men også for "Brandy de Jerez" såsom ”Lepanto”, der først blev solgt i 1850'erne.

I 1863 blev det gamle selskab omdøbt til González Byass. I 1988 gik familien Byass på pension og stoppede med at være en del af virksomheden, og lige siden har vingården tilhørt direkte efterkommere af Manuel María González. I dag er det stadig en familieejet vingård, i øjeblikket i hænderne på den femte generation af González familien. Et fælles træk for alle familiemedlemmerne er deres passion for vinens verden, deres store kærlighed til naturen, og deres stærke følelser omkring miljøet.

Hans søn Manuel María González Gordon, ”Marquess of Bonanza”, var forfatter til den vigtigste bog, der er skrevet om Sherry, "Jerez, Xerez, Scheris". Næsten 80 år efter bogen første gang blev offentliggjort, er den stadig kendt verden over som Sherry "biblen". González familiens passion for vin har ført dem til ikke blot at sprede Sherry kulturen over hele verden, men også til at blive en ægte "familie" af vingårde, der trofast repræsenterer mangfoldigheden i Spaniens vinfremstilling. For mere end 30 år siden, begyndte González Byass at indarbejde vingårde fra de ikoniske vinfremstillingsregioner i Spanien, såsom Bodegas Beronia, i Ollauri, La Rioja, Cavas Vilarnau, i Sant Sadurni d'Anoia, Barcelona - Finca Constancia, i Otero, Toledo - Finca Moncloa, i Arcos de la Frontera, Cádiz - og Viñas del Vero, i Barbastro, i Somontano regionen.

En kasse indeholder 6 flasker 37,5 cl. 21,5% Alkohol.
 

 



195,00 DKK 249,00 DKK (spar 54,00 DKK)

NOE Pedro Ximenez 30 års - Gonzalez Byass Sherry

Noe Pedro Ximenez har fået 91 Point af Robert Parker. Den er udelukkende produceret på Pedro Ximenez druer og efter Solera metoden. Noe har en endelig lagringsalder på mere end 30 år. Sukkerindholdet er mere end 400 gram pr. liter , og den har en anderledes karakter og profil, mere som en vin sammenlignet med andre PX’er.

Sherryen har en flot dyb, tyk ibenholt farve og varme aromaer af rosiner med noter af urter, balsamico, ristede kaffebønner og krydderier blandet med træ og tjære. Smagen er meget intens, blød, rund og med en pragtfuld sødme. En perfekt dessertvin til at drikke på egen hånd eller sammen desserter som fx. vanilleis eller sammen med mørk chokolade. Sherryen bør drikkes i årene 2013-2019.

Gonzalez Byass Sherry:

Gonzalez Byass er en gammel vin familie. Helt tilbage i 1835 gik en ung mand ved navn Manuel María González Ángel (grundlæggeren af Gonzalez Byass) lange ture gennem det gamle centrum af bydelen Jerez i selskab med sin onkel José Angel y Vargas. Det var de dage, hvor man stadig kunne høre hestehove langs gaderne. Manuels "Tio Pepe" - Onkel Joe - var hans største tilhænger, da han startede med den fascinerende produktion af sherry, og det var allerede omkring dette tidspunkt, at José Angel - Tio Pepe – begyndte personligt at udvælge fade i et forsøg på at finde den perfekte vin. Mange år senere døbte Manuel María denne solera "Solera del Tio Pepe" - Uncle Joes Solera - en inskription, der stadig kan læses på en af tønderne i vinkælderen. Således begyndte legenden om den mest berømte Fino sherry i verden.

Kort efter, opmuntret af en kontinuerlig stigning i eksporten, startede Manuel María sin karriere i vinbranchen ved at eksportere et antal fade til United Kingdom. Som hans virksomhed blev mere og mere vellykket, blev han kendt som "Don" Manuel María González. Han besluttede at gå ind i et partnerskab med hans agent i England, Robert Blake Byass. I et brev til Byass i 1836, nævnte Robert, at han ville sælge en usædvanlig bleg hvidvin, han havde fremstillet. González Byass blev kendt ikke kun for denne verdensberømte vin, men også for "Brandy de Jerez" såsom ”Lepanto”, der først blev solgt i 1850'erne.

I 1863 blev det gamle selskab omdøbt til González Byass. I 1988 gik familien Byass på pension og stoppede med at være en del af virksomheden, og lige siden har vingården tilhørt direkte efterkommere af Manuel María González. I dag er det stadig en familieejet vingård, i øjeblikket i hænderne på den femte generation af González familien. Et fælles træk for alle familiemedlemmerne er deres passion for vinens verden, deres store kærlighed til naturen, og deres stærke følelser omkring miljøet.

Hans søn Manuel María González Gordon, ”Marquess of Bonanza”, var forfatter til den vigtigste bog, der er skrevet om Sherry, "Jerez, Xerez, Scheris". Næsten 80 år efter bogen første gang blev offentliggjort, er den stadig kendt verden over som Sherry "biblen". González familiens passion for vin har ført dem til ikke blot at sprede Sherry kulturen over hele verden, men også til at blive en ægte "familie" af vingårde, der trofast repræsenterer mangfoldigheden i Spaniens vinfremstilling. For mere end 30 år siden, begyndte González Byass at indarbejde vingårde fra de ikoniske vinfremstillingsregioner i Spanien, såsom Bodegas Beronia, i Ollauri, La Rioja, Cavas Vilarnau, i Sant Sadurni d'Anoia, Barcelona - Finca Constancia, i Otero, Toledo - Finca Moncloa, i Arcos de la Frontera, Cádiz - og Viñas del Vero, i Barbastro, i Somontano regionen.

 

En kasse indeholder 6 flasker 37,5 cl. 15,5 % Alkohol.

 

 

195,00 DKK 249,00 DKK (spar 54,00 DKK)

Sorter resultater:

Vi anbefaler