Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Sorter resultater:

Rosso di Montalcino - Fornacina - Bio/Økologisk - DOC - Italien 2019 

Rosso di Montalcino betragtes af mange og det er med god grundsom en "lille Brunello". Når talen falder på Fornacina. Vinen er udelukkende produceret på Brunello (Sangiovese). Efter gæringen har vinen tilbragt 12 måneder på egefade. Farven er brilliant dybrød. Duften er vinøs, intens med lækker frugttoner.

Fornacina Rosso di Montalcino har en harmonisk smag, med en lang dvælende eftersmag og med modne bløde tanniner. En fuldkommen og lækker oplevelse!

Serveringstemperaturen bør ikke overstige 18 grader. Vinen er meget velegnet til krydrede og kraftige kødretter, eksempelvis lammekølle med masser af hvidløg, eller en god krydret sammenkogt ret.

Vingården Fornacina, ligger lige udenfor byen Montalcino og drives af brødrene Simone og Mauro Biliorsi, der har overtaget vingården efter deres far Ruggero, der producerede første årgang af sin helt egen Brunello di Montalcino i 1981. På Fornacina produceres der i dag Brunello, Brunello Riserva og Rosso di Montalcino. Druerne der dyrkes på de i alt kun 5 ha. vinmarker er udelukkende Sangiovese. Dyrkningen er meget miljøvenlig, og foregår efter særlige regler for økologisk landbrug. Årsproduktionen er på kun 20.000 og 25.000 flasker fordelt på de tre vintyper.

Denne meget beskedne årlige produktion kunne nemt sælges i et snuptag til én enkelt importør i eksempelvis USA. Det ønsker familien Biliorsi imidlertid ikke. Derfor fordeles vinen hvert år til et netværk af vinimportører i forskellige lande. I Danmark sælges årligt 10-15% af den samlede produktion.

Det er en forholdsvis høj andel, der sendes til Danmark, men det skyldes formentlig familiens forkærlighed for Danmark. Simone er nemlig dansk gift med Janne, der kommer fra Svendborg. Vinene fra Fornacina høster altid meget flotte anmeldelser.

En kasse indeholder 6 fl. af 75 cl. - 14% Alkohol

 

189,00 DKK 219,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Sorter resultater:

Vi anbefaler