Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Amerikansk whisky er bedre kendt som bourbon, fordi den oprindeligt stammer fra Bourbon County i Kentucky, USA.

Som med den skotske whisky er der dog visse krav til en whisky for at den må betegnes som en bourbon. Den skal f.eks. være fremstillet af mindst 51% majs og den skal være lagret på egetræsfade i minimum to år. Bourbon whisky kan trods navnet fremstilles over hele USA, hvis den opfylder kravene, men hoveddelen af produktionen foregår i bourbons hjemstavn, staten Kentucky.

Ligesom den almindelige whisky kan bourbon nydes uden noget andet i eller man kan vælge at tilsætte isterninger eller en mixer. Den reneste og mest fyldestgørende smagsoplevelse fås dog ved at drikke din bourbon whisky ren og ved stuetemperatur.

Kontakt os hos Køge Vinkompagni eller kom ind i butikken, hvis du har brug for hjælp til at vælge den helt rigtige whisky til dine smagsløg.

Sorter resultater:

749,00 DKK

HEAVEN’S DOOR TENNESSEE STRAIGHT BOURBON WHISKEY - 42% - Bob Dylan

Bag Heaven’s Door Whiskey, som er opkaldt efter Bob Dylans udødelige 1973’er klassiker ”Knockin’ On Heaven’s Door”, står selveste Bob Dylan. Dylan har i samarbejde med whiskeyikonet Marc Bushala, som stod bag den enorme succes Angel's Envy Bourbon, skabt denne skønne serie af amerikansk whiskey.

Heaven’s Door Tennessee Straight Bourbon Whiskey er modnet i nye amerikanske egetræsfade i minimum seks år. Dette giver en utrolig fyldig, blød og lang smag som leder tankerne hen på vanilje, nybagt brød og flødekaramel. Kun ca. fem procent af den bourbon som findes på markedet kommer fra Tennessee, hvilket gør Heaven’s Door Tennessee Straight Bourbon Whiskey til en af de mere usædvanlige bourbons.

For at må kalde sig for ’straight bourbon whiskey’ skal spiritussen være produceret på minimum 51 % majs og samtidig være modnet i minimum to år. Heaven’s Door Tennessee Straight Bourbon Whiskey er dog modnet i minimum seks år og indeholder 70 % majs. Derudover holder den et meget højt indhold af rug, hvilket skaber en enestående balance mellem den sødmefulde majs og den krydrede rug.

Whiskey fra Tennessee gennemgår ofte en særlig proces som omtales som the Lincoln County Process. I bund og grund er dette en filtreringsmetode hvor whiskeyen, inden den overføres til tønderne for modning, løber igennem et tykt lag af små forkullet egetræsstykker. Denne produktionsproces er kendt for at forme en blød, let og sødmefuld whiskeytype, men med et enestående højt indhold af rug, udsættes Heaven’s Door Tennessee Straight Bourbon Whiskey ikke for the Lincoln County Process, hvilket tillader den naturlige, krydrede smag fra rugen, at træde frem i smagsprofilen. Himmelske dråber tappet ved 42 % alkohol.

Bob Dylan har en stor forkærlighed for netop amerikansk whiskey, og det er ikke et tilfælde, at den legendariske kunstner har valgt netop at samarbejde med Marc Bushala. Mr. Dylan har i tæt samarbejde med Master Blender Ryan Perry udviklet og sammensat gammel whiskey fra forskellige steder, så disse udtrykker en ganske særlig og unik smagsprofil. En smagsprofil som er værdig til at bære navnet ’Heavens Door’.

1 flaske indeholder 70 cl. - 42 % 

 

 

 

599,00 DKK 649,00 DKK (spar 50,00 DKK)

HEAVEN’S DOOR STRAIGHT RYE WHISKEY - 43% - Bob Dylan

Bag Heaven’s Door Whiskey, som er opkaldt efter Bob Dylans udødelige 1973’er klassiker ”Knockin’ On Heaven’s Door”, står selveste Bob Dylan. Dylan har i samarbejde med whiskeyikonet Marc Bushala, som stod bag den enorme succes Angel's Envy Bourbon, skabt denne skønne serie af amerikansk whiskey.

Heaven’s Door Straight Rye Whiskey er modnet i nye amerikanske egetræsfade i minimum seks år, hvorefter den er blevet modnet i yderligere seks måneder på franske ´cigar’-egetræsfade. ’Cigar’ referer til formen på denne særlige tøndetype, som med sin aflange profil tillader en større kontakt mellem whiskey og egetræ. Dette giver i sidste ende større ekstrahering fra tønden, og dermed en hurtigere og mere intens smagsprofil.

For at må kalde sig for ’straight rye whiskey’ skal spiritussen være produceret på minimum 51 % rug og samtidig være modnet i minimum to år. Heaven’s Door Straight Rye Whiskey er dog modnet i minimum seks og et halvt år. Whiskeyen består desuden af et yderst højt indhold af rug.

Vi har at gøre med en tilgængelig rye-whiskey med masser af fylde og kompleksitet samt en smag af orangeskal, koriander, karamel og krydderier –himmelske dråber tappet ved 43 % alkohol.

Bob Dylan har en stor forkærlighed for netop amerikansk whiskey, og det er ikke et tilfælde, at den legendariske kunstner har valgt netop at samarbejde med Marc Bushala. Mr. Dylan har i tæt samarbejde med Master Blender Ryan Perry udviklet og sammensat gammel whiskey fra forskellige steder, så disse udtrykker en ganske særlig og unik smagsprofil. En smagsprofil som er værdig til at bære navnet ’heavens door’.

Hvis man er fan af Bob Dylan, eller amerikansk whiskey i al almindelighed, så er Heaven’s Door Whiskey så godt som et must have i hjemmebaren.

1 flaske indeholder 70 cl. - 43 % alkohol

599,00 DKK 649,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Michter´s - Straight - Rye - Single Barrel - Whiskey - USA

Duften er tung af vanilje, og det er også vaniljen, der indledningsvis dominerer i munden. Herfra bevæger smagen sig over i et sødt, sammensat udtryk med en let røget smag. Lige inden man synker, kommer den karakteristiske krydrede smag af peber, som kendetegner rye. Typen kan godt sparke lidt fra sig, men denne er dejligt balanceret.

Vi kan både anbefale at nyde denne whiskey neat eller i cocktails. Hver flaske kommer fra en enkelt tønde, hvilket giver hver flaske en unik egenskab, der afspejler deres ekstraordinære forpligtelse til at tilbyde Kentucky Straight Rye whisky i den absolutte højeste kvalitet på alle niveauer.

Michter’s er kendt for deres rug, hvilket er Amerikas ældste whiskysort. Siden de tidligste dage i Michter’s historie tager de produktionen af Michters  Single Barrel Straight Rye ekstremt seriøst. Whiskeyen er lavet på udvalgte amerikanske rugkorn, der forskydes for at maksimere ekstraktionen af smag fra kornet. Da man lavede whiskey første gang i USA, lavede man rye. Den tradition tager man særdeles alvorligt hos Mitcher’s, der også selv lavede rye som det første. For at maksimere ekstraktionen og dermed smagen, skæres rugen, inden den tilsættes. Det skaber en større overflade, og dermed kan der ekstraheres mere smag.

Når Master destiller Pam Heilmann er tilfreds med lagringen, holdes hver tønde adskilt. Man blander altså ikke de forskellige tønder, inden de kommer på flaske, da det vil sløre det samlede udtryk. Heraf navnet: Single Barrel Rye.

Michter’s US1 Kentucky Single Barrel Straight Rye fremstilles som navnet antydes fra en enkelt tønde, hvilket giver hver flaske en unik egenskab. Whiskeyen kan både nydes neat såvel som i cocktails, hvor man vil opleve en tung duft a vanilje, som også indledningsvist vil dominere smagsløgene. Derefter vil man opleve et sødt og sammensat udtryk med en let røget smag. Fantastisk Whiskey.

1 flaske indeholder 70 cl. - 42,4% alkohol. 

499,00 DKK

Michter´s - Sour Mash - Small Batch - USA

Smagen indledes af sarte kanelnoter, der toner over i nøddeagtige nuancer. Det er potent elegance, der klinger ud i et let krydret udtryk med et strejf af peber.

I løbet af 1970’erne og 1980’erne var Michter’s Original Sour Mash destilleriets mest populære produkt. Sour Mash refererer til måden, hvorpå whiskeyen fremstilles. Det sker ved at tilsætte noget af “mashen” fra forrige gæring til den næste omgang – lidt på samme måde, som når man bager med surdej.

Med sit unikke kornvalg kan det ikke kategoriseres som hverken rug eller bourbon.

Efter at være forsvundet fra markedet tilbage i 1989, gjorde Sour Mashen et sejrende comeback i 2012 med introduktionen i US1-linjen. At forblive tro mod sin forgængers profil og gane, er Michter’s US1 Sour Mash hurtigt blevet en favorit blandt whiskyentusiaster. Tilbage er den karismatiske karakter og den store kompleksitet.

1 flaske indeholder 70 cl. - 43% alkohol.

499,00 DKK

Michter´s - Bourbon - Small Batch - Whiskey - USA

Michters US1 Kentucky Straight Bourbon er nuanceret, blød og jordnær med en diskret duft af træ og majs. Majsen er mere tydelig i smagen, hvor man også aner honning og vanilje. Den slutter af med sarte noter af peber og eg, hvilket giver en lidt varm afslutning med en flot syrebalance.

Michters US1 Kentucky Straight Bourbon er lavet af nøje udvalgte “mash bills”, som er en blanding af korn, der bruges til at fremstille bourbon. Disse korn koges og gæres for at begynde bourbonfremstillingsprocessen. Der er typisk tre korn i hver mash bill, hhv. majs, rug eller hvede og maltet byg. Til fremstillingen af denne fantastiske whiskey anvendes amerikansk majs af højeste kvalitet. Derefter modnes det til perfektion. Den fås kun i et begrænset udvalg.

Der er mange producenter, der ynder at skrive ”small batch” på deres etiketter, men når Mitcher’s gør det, er der tale om virkeligt små batches. Der produceres sjældent mere end 20 fade af denne Bourbon ad gangen. Her kan man altså ikke maskere fejl, og det kræver perfektion i hver enkelt tønde. Men det er ikke et problem for Mitcher’s, som har utroligt høje krav til kvaliteten af deres whiskey.

1 flaske indeholder 70 cl. - 45,7% alkohol.

499,00 DKK

Michter´s - American Whiskey - Small Batch - USA

Lagringen på whiskey-gennemblødte tønder giver whiskeyen en masse smag og friskhed. For nogle lyder det måske lidt for vovet, men når man smager resultatet er man ikke et øjeblik i tvivl… Michter’s har fat i noget noget rigtigt lækkert.

I forhold til smagsnoterne, så vil man opleve karamel, majs og vanilje, som man kender det fra god, klassisk Bourbon. Her er også en behagelig smag af abrikos, der tæmmer sødmen. Den er et oplagt sted at begynde, hvis man er ny i genren, og mere hjemmevante vil glæde sig over den nye stil.

I modsætning til Bourbon eller Rye, der pr. definition skal lagres i nye egetønder, lagres Michter’s US1 Small Batch American Whiskey i whisky-gennemblødte tønder, hvilket giver whiskeyen en rig og unik smagsprofil. I slutningen af 2013 indvilligede Michter’s Master Distiller, Willie Pratt, genudgivelsen af destilleriets “American Whisky” efter næsten tre års fravær fra markedet, idet han betragtede det som “lige rigtigt” og “den bedste version det nogensidnde har været.”

Afgørende for at Michter’s US1 Unblended American amerikansk whisky aldrig indeholder kornneutral spiritus – deraf kommer udtrykket “unblended”.

Der er mange producenter, der ynder at skrive ”small batch” på deres etiketter, men når Mitcher’s gør det, er der tale om virkeligt små batches. Der produceres sjældent mere end 20 fade af denne whiskey ad gangen. Her kan man altså ikke maskere fejl, og det kræver perfektion i hver enkelt tønde. Men det er ikke et problem for Mitcher’s, som har utroligt høje krav til kvaliteten af deres whiskey.

1 flaske indeholder 70 cl. - 41,7% alkohol.

499,00 DKK

Wild Turkey 101 Proff Kentucky Straight Bourbon Whiskey 50,5%

Whiskyen lageres i mindst 6 år, hvorefter den destilleres ved lav alkoholprocent for at sikre at alle aromaerne fra fadene bevares og kommer bedst muligt til udtryk. Wild Turkey formår at holde balancen mellem det krydrede og søde, når næsen rammes af karamel og en pæn mængde spiritusduft, mens vanilje, ristet eg og flødekaramel sørger for en blød og behagelig afrunding. Balancen består således også i smagen, hvor søde noter af vanilje blandes med ahorn og kanel.

Wild Turkey Bourbon

Wild Turkey Bourbon er anderledes, for den er modsætningen til en one-size-passer-alle. Wild Turkey Bourbon er kraftig og krydret. Den er ikke fremstillet for at please masserne og i mere end 100 år har man hos Wild Turkey været tro mod den måde at fremstille bourbon; den måde, som det er meningen, den skal laves.

Bourbon er en amerikansk whiskytype opkaldt efter Bourbon County i staten Kentucky i USA. Da whiskeyen havde så høj en kvalitet fra netop dette område, anvendte man betegnelsen Bourbon Whiskey, der siden er blevet sin egen en whiskeykatagori. For at opnå betegnelsen Bourbon Whiskey, skal bourbonen indeholde mindst 51 % majs. Desuden skal den lagres på nye fade af amerikansk hvideg, der er forkullede indvendigt. Der er ingen krav om aldring af bourbon, bortset fra at Straight Bourbon skal være lagret i mindst to år.

Wild Turkey Bourbon kan kun laves på én måde – den rigtige måde

Destilleriet blev grundlagt på bredden af Kentucky-floden af de to Ripybrødre, der dermed skabte rammerne for det sted, hvor idéen til Wild Turkey senere skulle opstå. Siden skiftede destilleriet hænder, men det ligger stadig på flodbredden og siden 1954 har Master Destiller Jimmy Russell spillet en afgørende rolle i Wild Turkeys målsætning om at fremstille bourbon efter den traditionelle metode. Den rigtige metode. Og med sønnen, Eddie Russells indtræden i virksomheden i 1981, har Jimmy Russell ikke bare sikret kvalitet i produkterne, men også kontinuitet i virksomheden. Jimmy Russell er nu den Master Destiller, der har været aktiv i længst tid. Mere end 60 års erfaring med bourbon har givet ham et omdømme, de færreste i branchen tør drømme om. I nogle kredse kalder de Jimmy Russell ”Master Destillernes Master Destiller”, og andre steder er han kendt som ”Bourbon’ens Buddha”. Efter 35 år i virksomheden opnåede hans søn, Eddie Russell, også endelig den ærefulde titel af Master Destiller. Jimmy og Eddie er det eneste eksempel på far og søn, der arbejder sammen som Master Destillere.

Karakterfuldt flagskib

Navnet fik Wild Turkey Bourbon i 1940, da en direktør fra destilleriet delte sin bourbon med kammeraterne på den årlige jagt, hvor de naturligvis var på jagt efter – Wild Turkeys (Vilde kalkuner). Jimmy og Eddie Russell blender en række forskellige bourbon-varianter, men flagskibet er Wild Turkey 101, som er en Kentucky Straight Bourbon med en karakterfuld og krydret smag med noter af karamel, vanilje, appelsin og honning. Nyd den ren, afkølet med en isterning eller brug den i en cocktail.

Kun de bedste råvarer er gode nok

En flaske Wild Turkey Bourbon bliver kun så god, som de ingredienser, man anvender. Derfor foregår der en nøje udvælgelse af majs, vand og gær, inden gæringsprocessen sættes i gang. Vandet til Wild Turkey Bourbon kommer fra Kentucky River. Her bliver det naturligt filtreret gennem kalksten, der fjerner jern og andre urenheder og frem for at bruge industriel gær, bruger Wild Turkey deres egen gær, som de fremavlede i 1940 og har patent på. Dette er dyrere, men bidrager til den karakterfulde smag. Bourbon indeholder mindst 51 % majs, men derudover bruger Wild Turkey Bourbon en relativ høj andel rug, hvilket giver en mere krydret smag.

Lagringen foregår i egetræstønder, der er forkullede indvendigt og typisk i fem til otte år. Grundet Kentuckys varme somre og kolde vintre, svarer det til en lagring, der er ca 3 gange så lang. Whiskeyen lageres med et lavere alkoholindhold end normalt, og det giver en kraftigere smag, da den efterfølgende kommer ufortyndet på flaske. Som den eneste bourbonproducent bruger Wild Turkey kun majs, der ikke er genmodificerede og har desuden fuld kontrol over kvaliteten af majsen, da man kun anvender majs fra én og samme landmand. Wild Turkey Bourbon er derfor GMO-fri, naturlig og autentisk.

1 flaske indeholder 70 cl. - 50,5% alkohol

 

269,00 DKK 299,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Sorter resultater:

Vi anbefaler